Sentralnettlinja gjennom Fosen kommer i forbindelse med den store vindkraftutbyggingen.

2019

Linja skal dessuten øke nord-sør-kapasiteten i sentralnettet og styrke strømforsyningen. Nord på Fosen har det fram til nå stort sett vært drevet med rydding av traseen og grunnarbeid for mastene.

LES OGSÅ:* Slik blir Fosen-parkene seende ut -Fosna-Folket* I god rute med den første store trafostasjonen -Fosna-Folket

Både Snilldal–Surna og Skage–Åfjord skal stå ferdig i løpet av 2019.

Rokerte om

Egentlig skulle reising av master og strekking av linjer ta tidligere til i Fosen. I oktober opplyste kommunikasjonssjef Martha Hagerup Nilson i Statnett til Fosna-Folket at området Namdalseid og Bangdalen måtte prioriteres først. Dette på grunn av endringer i utkoblinger i underliggende nett. Denne omrokeringen, som ikke skal få konsekvenser for den totale framdrifta på prosjektet, har medført mindre aktivitet på Fosen fram til jul.

Namdalseid tidligere denne uka. Foto: Terje Dybvik

Våren/sommeren 2018 i Fosen

Det er den kroatiske kraftledningsentreprenøren Dalekovod som ble tildelt kontraktene på å bygge 180 kilometer med ny kraftledning for hele prosjektet Namsos-Surna. De to private selskapene NORD Helikopter AS og HeliScan AS står for helikoptertjenestene.

I løpet av våren/sommeren 2018 skal arbeidet med reisning av master og trekking linjer flyttes sørover gjennom Fosen.