Fylkestinget har 1. mars vedtatt, med støtte fra Venstre, en harmonisert studentrabatt på alle hurtigbåt strekninger fra 2024. Dette gjør blant annet at strekningen Trondheim-Vanvikan endelig får studentrabatt. Dette er en stor seier for oss studenter, men også for hele Indre Fosen.

I et allerede trangt studentbudsjett er det slike tiltak som trengs ikke bare for å lette på det vanskelige økonomiske situasjonen til heltidsstudenter uten jobb, men også for å få folk til å dra over fjorden. Turen over fjorden blir 50 prosent billigere, med dagens satser betyr det at turen vil koste 60 kroner. I dagens situasjon med blant annet høye matvare- og strømpriser, er det en stor utgift for studenter å betale 238 kroner for en tur over fjorden og tilbake. I 2024 vil den samme reisen koste 119 kroner.

Skal man sikre at studenter faktisk velger å flytte tilbake til Indre Fosen, må de ha et godt inntrykk av kommunen. Skal man få et godt inntrykk må man også besøke kommunen, er båten så dyr som den er i dag for er det vanskelig for studenter å finne rom i budsjettet til å dra over fjorden. Derfor er det en stor seier for studenter fra Indre Fosen de som vil besøke, men også for Indre Fosen som kommune og Fosen som region.

Videre er det viktig at vi ikke minst satser enda mer på båten og får den til å gå flere ganger iløpet av døgnet, men også jobber for elektrifisering av hurtigbåten. Det å velge kollektivt skal både være et billig, og grønt valg. Venstre har et mål om at all kollektivtransport skal være fossilfri innen 2025.

Venstre synes det er veldig bra av først å fremst at ATB tar initiativ til dette, og at et samlet fylkesting vedtok dette enstemmig. Skal vi videreutvikle Indre Fosen samtidig som vi kommer oss gjennom det grønne skifte, trenger vi en videre satsning på hurtigbåten!

Andreas Hollås Asphaug, kandidat til fylkestinget for Venstre