Ifølge NRK ligger filmen på førsteplass på strømmetjenesten globalt.

Handlingen er innimellom komisk, men først og fremst dyster. En komet på størrelse med Mount Everest raser mot jorden, og vil utslette alt liv når den treffer i Stillehavet.

Likevel sliter gruppen av forskere som oppdaget asteroiden, med å få folk til å tro på budskapet om at menneskeheten skal dø om kun kort tid.

Et av argumentene som blir brukt mot dem, er at forskerne ikke kan slå fast med 100 prosent sikkerhet at astroiden vil treffe jorda.

-Den gir et fantastisk gjenkjennbart portrett av hvordan det er å formidle alvorlige advarsler fra forskningen til et publikum som helst vil tenke på helt andre ting, sier Bjørn Hallvard Samset, klimaforsker i Cicero til NRK.

I Facebook-feeden min sier smakspolitiet at filmen er dårlig, og VG har gitt den terningkast to.

Og jada, filmen er banal.

Men til tross for dens noe enkle kvaliteter, har en gruppe klimaforskere tro på at denne typen satire kan få oss til å forstå det vi kanskje ikke alltid vil forstå, fordi problemet ikke alltid står synlig rett foran oss.

Vi vet at kloden blir varmere. Vi vet at det kommer til å få konsekvenser for vårt livsgrunnlag. Men likevel - det ser fortsatt ut til å være upopulært å gjøre noe for å hindre det.

- Hvis vi forskere ikke kan si at vi er 100 prosent sikre, så vakler tilliten til oss. Mange tror at klimaforskere ikke er enige, men vi snakker jo på den måten. Det er slik forskningen går fremover, ved at en har litt forskjellig syn. Men at klimaendringene er menneskeskapte er slått fast en gang for alle, selv om det det blir vridd og vendt på av de som ikke har lyst til å tro på oss, sier Grete Kaare Hovelsruud, forsker ved Nord universitet til NRK.

Det er fortsatt noen dager igjen av denne runden med koronanedstengning. Hva med å bruke en av de mørkeste kveldene i året til å vende blikket oppover?