Tilsvar til svar fra politikere om eldreomsorgen i avisa den 7. juni.

Endelig kom det svar på hvordan ståa i Ørland er, ikke akkurat imponert over å lese de svarene der. Hvorfor kunne ikke en langtidsavdeling blitt igjen i Brekstad by, dere har sannelig mye å gå på for å få litt bedre ry.

Får ikke regnestykket til å gå opp, når prognoser viser at det nærmer seg en større eldretopp. Så legger dere avdelinger ned, når det motsatte burde skje.

De eldre fortjener bedre enn som så, skjønner ikke hva dere politikere tenker på. Tenk dere ett ektepar der den ene må til Bjugn på langtidsplass, så sitter ektefellen på Brekstad i sitt lille palass.

Der blir hen sittende lenge og vel å gruble seg lei, foruten førerkort og dårlig bussforbindelse kommer man ingen vei. Jeg skjønner godt at mange blir deppa og syke, når avtaler må ryke. Ikke alle har slekt som kan kjøre, så da blir de sittende alene uten noe å gjøre.

Hva slags verdig liv er det egentlig de eldre får, det virker nesten som det blir dårligere og dårligere kår. Det går jo fullstendig i gal retning.

Om det hadde gått bedre uten kommunesammenslåing blir bare en gjetning. Men da ville det i det minste vært 12 korttidsplasser ekstra å bruke. I hvert fall om de til sammen 28 tidligere korttidsplassene var i bruk hver uke. Da skulle man jo tro at behovet var stort, og at dere politikere intet skulle tatt bort.

Sett ut ifra St. Olavs store bøter om man ikke har plass til en utskrivningsklar pasient eller tre, burde det jo ringt en bjelle bare ut ifra det. Tror forresten at det er ingen som tviler på at de ansatte står på og jobber hardt, har ved selvsyn sett at det er full fart.

Vet at dere ikke kan trylle frem en ekstra pengesekk, men noe unødvendig må det da gå an fra budsjettet å plukke vekk.

Hilsen en pårørende datter