NRK har lagt listen høyt i hardkjøret mot Forsvaret, Forsvarssjefen og holdninger, etikk og moral i Forsvaret. Eksplisitt forventes det endringer. Litt mer uuttalt forventes det også større konsekvenser (les: kastes ut av Forsvaret) for aktuelle soldater/sjefer.

Jeg tror de vil få rett i begge til slutt. Og det er kanskje det som må til for å markere et tydelig FØR og ETTER i denne type saker? Slik sett har pressen spille en rolle i det å ivareta ytringsfriheten og etter beste evne arbeide for det som etter statskanalens mening tjener samfunnet.

Tilsynelatende er det litt mer problematisk å holde samme standard når de selv er i skuddlinjen. Som når Sophie Elise publiserte et aldri så lite kjent bilde på Instagram. Hvor NRK hverken vil kommentere saken, men mer viktig, konkluderer med at det ikke får konsekvenser for samarbeidet! Til tross for at nesten halvparten av landets befolkning av har svekket tillit til statskanalen etter denne saken og klagene til kringkastingsrådet renner inn.

«Influenseren» Sophie Elise har 582 tusen følgere på Instagram. Forsvaret har 102 tusen. Hvem har størst innflytelse på ungdommene våre tror du?

Forsvarets renommé har fått en alvorlig knekk og samfunnskontrakten i det å forvalte unge menneskers liv må gjenopprettes på en troverdig måte. Det har jeg tro på at Forsvaret evner å få til. Litt mer i tvil er jeg i tilfellet NRK. Hvilket mediehus tør utfordre statskanalen på dette med samme styrke NRK selv benytter?

Som far selv har jeg ikke i fnugg av tvil om at Forsvaret er uendelig mye tryggere, hvis alternativet er å «gi litt mer faen gjennom bruk av hvitt pulver i små plastposer».

Tom Myrvold, offiser