I helga har jeg vært så heldig og fått være med 10. trinn ved Botngård ungdomsskole på klassetur til Oppdal. For en gjeng med flott, inkluderende, raus, pålitelig, pliktoppfyllende, punktlige, positiv, trivelige, sporty, snill og morsom ungdom vi har. Her har det ikke bare vært gode foreldre, men også mange gode skoleansatte som har gjort en god jobb. Heldige er disse ungdommene som har fått vokse opp i kommunen vår og samtidig gått sammen på Botngård ungdomsskole. Her har både foreldre, skole og miljøet de er en del av på fritiden, formet disse ungdommene til å virkelig bli en god utgave av «ungdom 2022».

Vi møttes på Brekstad fergekai, fredag, for avreise med ferga. Gikk om bord i bussen vi hadde leid på Valset. En spent og positiv gjeng gikk om bord på bussen, og vi avklarte tidlig at TILLITT var et ord vi hadde fokus på. Vi snakket om hva det betydde for oss, og at det da var rom for masse innfor dette. Romfordelingen ble opplest på bussen, med god dialog om at uansett hvem som bodde sammen på rom var det åpent for alle, og dette ble veldig synlig under turen. Døren var alltid åpen uansett hvem det var.

foto
Foto: privat

Vi ankom Oppdal i 18- tiden og sjekket inn på Oppdal Gjestehotell. Et hotell med store og flotte rom som var godt egnet til å bo 4-5 stk. sammen. Der fikk vi servert god frokost, smurt matpakke og spiste oss veldig god og mett på middag. Fredagskvelden gikk med til å rigge oss til på rommet, være ute i «hagen» på hotellet og være sosial.

Vi voksne, ansatte på hotellet og andre gjester la tidlig merke til det unike samholdet trinnet hadde, rausheten de viste hverandre og at dette var en pålitelig gjeng.

Lørdag var vi i Villmarksparken. Aktiviteter vi deltok på der var ulike tvekamper, zip-line, rappellering og hinderløype. Dette er aktiviteter som bidrar til lagbygging, teamsamarbeid og samhold. Disse aktivitetene er lagt opp slik at det er noe for alle. Etter en aktiv, morsom og flott dag i villmarksparken, busset vi tilbake til hotellet for en dusj og middag. Denne kvelden bar også preg av et enda tettere samhold og fornøyde ungdommer som hadde det utrolig bra sammen.

Søndag reiste vi til Granmo Camping for å rafte i Driva. Her var det mange som fikk pushet noen grenser, slik de også gjorde i Villmarksparken.

For en dag med masse latter, utfordringer og opplevelser.

Vi har hatt en meget flott klassetur med gode opplevelser, godt samhold, positivitet, masse latter, god mat og har sammen skapt gode minner som ungdommene vil ha med seg resten av livet.

foto
Foto: privat

På tur hjem avsluttet bussjåføren, fra Oppdalsområdet, med å fortelle oss at vi var noe av de bedre gruppene han hadde kjørt på, og han hadde mange grupper å sammenligne med. Trivelige tilbakemeldinger som vi voksne på turen også var enige i. Tilbakemeldingene fra elevene har bare vært positive. De skulle bare ønske de fikk enda mer tid sammen og kommenterer fra de når vi ikke nådde ferga på ettermiddagen, var at det var helt greit. Da fikk de bare enda mer tid sammen.

foto
Foto: privat

Takk for at jeg fikk være med å bidra på klasseturen! Dere gjorde oss voksne utrolig stolte, og jeg er helt sikker på at dere vil nå langt. Disse ungdommen kan vi være utrolig stolte over og sammen med de andre ungdommene vi har i bygda og kommunen er jeg sikker på at fremtiden vil bestå av flott ungdom, som ønsker det beste for alle. Vi har masse å glede oss over i fremtiden med slik ungdom. Jeg er trygg på at disse vil bidra positivt i samfunnet vårt både som ungdommer og etter hvert som de trer inn i de voksnes rekker, med de holdningene og egenskapene disse elevene viste. Jeg er stolt av å kunne si at jeg kjenner disse ungdommene og vil ønske de det beste for framtiden!

Hele turen er finansiert av dopapirsalg og sponsing fra Mowi, så dette ble en gratis tur for elevene Turen kan virkelig anbefales til senere klasseturer på 10. trinn. Vi bestilte hele pakken gjennom Opplev Oppdal.

Mari Wahl Ottesen