Mens jeg skriver denne saken, kan jeg samtidig se tråkkemaskinen på skisporet.no lage doble spor av snøen som falt onsdag kveld over Vardheia.

Det finnes mange turer som gir både mer villmarks- og høyfjellsfølelse på Fosen, men turen over Kammen er etter min mening en av de aller fineste turene, tilgjengeliggjort som den nå er for både aktiv skitrening og småbarns første skitur.

Utsikten fra Olavsbu og vestover til landtunga mellom utløpet av Stjørnfjorden og Bjugnfjorden, er for meg en av de viktigste argumentene for at vi som er Ørland hører sammen.

Det er ingenting som skiller hvordan de bor i Nervikan fra hvordan de bor i Døsvika, hvordan de bor på Eide fra hvordan de bor på Ottersbo eller hvordan de bor i Ervika fra hvordan de bor på Opphaug.

Den gamle grensen mellom Bjugn og Ørland, er ikke noe mer enn en strek på et kart satt i 1964. Gamle Ørland er der gamle Bjugn sør for Bjugnfjorden begynner å flate ut. Det er enda lettere å se hvorfor vi hører sammen, fra fjelltoppen Linken i Rusasetfjellet.

Det finnes ingen logisk begrunnelse for at de som har valgt å bosette seg på den paddeflate delen, har så radikalt andre forutsetninger for drift, enn de som bor fra Rusasetfjellet og innover og nord for Bjugnfjorden og Kopparen.

Det er nå to år siden vi ble slått sammen til en kommune. Stemmene for oppsplitting som nå heves i flere fylkeskommuner og kommuner, viser at tidligere kommunalminister Jan Tore Sanner (H) gjorde en for dårlig jobb med kommunereformen.

Heller ikke lokalt er det vist statsmannskunst som fører to som hører sammen, sammen:

En rekke investeringer er gjort på grunnlag av det som har vist seg som oppblåste forventninger om befolkningsvekst. Prisen for dette er en enorm gjeld, som gir minimalt handlingsrom i årene fremover.

Og da kommunene endelig var slått sammen, klarte ikke lokalpolitikerne å enes om et styre av kommunen, som flertallet samlet seg bak.

Vi er nok nå litt over halvveis i fire tapte år for nye Ørland.

Alt dette står i veien for det vi ikke makter å markedsføre som en av de største fordelene med den nye kommunen akkurat nå:

Fersk snø, nypreparerte skispor og utsikt til flere fjordarmer.

Bruk snøen i helgen og nyt utsikten, for uti neste uke kommer regnet.

Sånn er det også med den nye kommunen. Det kommer til å bli verre. For det er mye som må ryddes ut av skapet.

Men etter regnet, går vi forhåpentligvis lysere tider i møte.