Fra tid til annen må vi tømme siloene på Hovde Hønseri, for å unngå kondens og mugg i fôret til hønene. Dette medfører ganske hard medfart på reimene som drar forskruven, som igjen drar foret inn til hønene. Under forannevnte oppdrag her om dagen, ble det stille på forskruven, som ligger på mørkloftet. Det luktet brent gummi, og ved sjekk på loftet, viste det seg at den hadde røket.

Nå var middagen klar om et kvarter (ja, jeg vet jeg er bortskjemt og MEGET godt gift med blant annet en utmerket kokke), og dagen ellers utover allerede booket. Men hønene MÅ ha mat. DET er første pri, samt drikke sefflig. Liggende på magen i skitt og støv på mørkloftet, i dårlig lys, ser jeg plutselig noe som ligger enda litt lengre unna ...

Men er det ikke ... ?

Kan det være ... ?

Og joda, det er en gammel, meget slitt reim som min kjære far sannsynligvis har lagt igjen, sist han praktes med dette for sikkert 10/15 år siden. Nå stiger stemningen på loftet, idet jeg får slitt den/rullet den på med noen krafttak.

Dette hadde IKKE gått for noen måned siden, da jeg var nyoperert i skuldra!

Men dette får holde i noen dager.

Så starter jeg fôringen igjen, og alt funker!

YES!

Rett inn i dusjen, så tar jeg bilde av reima, for å sjekke om event det finnes å skaffe her lokalt.

I det middagen er klar på bordet, ser jeg det kommer en eggkjøper. Det kan vel ikke være?

«Jeg kommer snart», sier jeg til fruen i det jeg springer ut, nydusjet og fin på håret, med den ødelagte reima i hånda.

Der står selveste Harald Olafsen, Gründeren og tidligere ubestridte leder av Dalebakken maskin A/S. Han er på egghandel:)

«Dere skulle vell ikke mot formodning ha en slik nede hos dere»?

Harald tar på brillene, sjekker noe nummer på reima, og sier:

«Den tror jeg nok vi har. Jeg kan ta med denne ødelagte, og komme innom med ny med engang, hvis du ønsker?»

«Neida, det var ikke sånn jeg mente det, jeg bare lurte på …»

«Det er vell det som må være service», sier han. Tar med seg eggene OG reima og drar.

Så når jeg har spist ferdig middagen, sett et par episoder av Modern Family med familien, og går opp i eggsalget, finner jeg denne nye reima.

DET vil jeg kalle service, og en god dag på jobben.

TUSEN TAKK til Harald og Dalebakken.

Vi trenger slike her ute på Fosen!

Og både hønene og bonden var MEGET fornøyd.

Geir Yngve Hovde

Daglig leder i Hovde Hønseri