Torsdag 2. juni vil bli husket av mange steinkjerbygger som en heldags  historietime i historiske omgivelser på Ørlandet. Steinkjer Seniorforum, 46 i tallet, ankom Austrått på formiddagen og lot historisk guide, Terje Bratberg, levendegjøre borgens plass og betydning i tidsepoken fra høvding Jernskjeggets virke til nyere tid. Det var et lydhørt publikum som lot seg imponere av Terje Bratbergs historiske kunnskaper.

Fra bussen fortalte Bratberg om kanonfortet, gravhauger ved kirka og om generell utvikling av lokalsamfunnet i og rundt Brekstad.

Foto: Dag Haugen

Før retur til Steinkjer ble vi invitert til bespisning hos Åslaug Bratberg og Åsbjørn Eide. Et fantastisk velsmakende måltid. Vi fikk servert lokal mat fra Fosen, Steinsdalen og Innherred. En delikat anrettet tallerken besto av lutefisk, fosensild, røkt laks, spekemat fra Nordmeland  og ost fra Hindrum gårdsysteri, m.m. Det ble en god atmosfære i stua med vakker felemusikk og hyggelig prat med vertskapet Åslaug Bratberg, Åsbjørn Eide og Terje Bratberg. På vegne av Steinkjer Seniorforum: Hjertelig takk for en minnerik dag i vesterled.

Dag Haugen