Skal «Krobrua» i Leksvik virkelig legges ned? Onsdag 4. oktober var jeg med flere på tur til Leksvik. Vi besøkte den koselige, innbydende og vakre kafeen som ligger sentralt til, midt i Leksvik sentrum. Maten vi kjøpte var delikat og velsmakende. Betjeningen var hyggelige, blide og opptatt av å gi god service til gjestene sine.

Beskjeden om at denne trivelige kafeen skulle legges ned kom visstnok som et sjokk i forrige uke. Og det skulle skje i løpet av kort tid, på grunn av økonomien.

Nå var de helt fortvilet, for nå hadde de mistet det meste av service tilbudene sine til Rissa og nå røyk Krobrua. Dette har vært et godt tilbud med sosialt samvær for befolkningen. Noe de har satt stor pris på.

Slike tilbud er av stor betydning og verdi. Særlig for pensjonister og alene mennesker. Å komme seg ut av huset og treffe andre mennesker øker livskvaliteten, er en viktig miljøfaktor og kan holde oss friske lengere.

Den aller viktigste faktor er at dette er en bedrift for arbeidstrening for de som står utenfor ordinært arbeidstilbud, om det er medfødt eller ervervet.  Det å ha noe å våkne til- og gå til- og bety noe for noen er viktig for oss mennesker. Hvis Krobrua virkelig blir nedlagt så blir det et stort tap, savn og reduksjon i livskvaliteten for mange. Det skal vel heller ikke være en lønnsom bedrift?

Dette er et stort trivsels tiltak som jeg synes må få leve! Den betyr daglig  gagn og glede for en så stor del av befolkningen i vår kommune som nå føler seg ribba og glemt etter  den raske og ugjennomtenkte kommune sammenslåingen.

Anne-Helen Myran