Ja, dem kan sei ka dem vill om snøskutern det der miljøaktivistan, men i helga kom æ oppi ein kritisk situasjon der en skiløper var alvorlig skadd like ved den løypetraseen jeg til vanlig kjører sporlegger. Det var 3 stk voksne personer i følget.

De 2 andre personene var litt oppskaket , da den skadde lå bare i snøen å frøs med store smerter, da var jeg brennsnar å kjørte tilbake til min hytte for å hente ei dyne for å legge over den skadde skiløpern.

Den ene i følget måtte gå langt oppå heia for å få mobildekning for å ringe 113 . Da jeg omsider kom tilbake med dyne å fikk pakket inn den skadde hadde akkorat luftambulansen kommet, og da hadde den skadde skiløpern ligget nedi snøen med store smerter i over en time, vi fikk lagt han på ei båre å bært han inn i helikopteret, å kursen satt rett til Sankt Olav i Trondheim.

Til å begynne med når jeg oppdaget 2 skiløpere som sto oppreist å den tredje låg i snøen . Det første som slo meg var at skiløperne gikk utenfor oppkjørte løyper, da tenkte jeg at det måtte være noen som var totalt imot snøskuter, men det viste seg at skiløperne hadde fulgt et spor som var oppkjørt i fjor, det var muligens litt spor igjen etter det.

Så til alle dokk som er i mot snøskutern, tror jeg må tenke dere litt om. For når det står om liv da er det veldig fint med både snøskuter og helikopter når ulykken inntreffer langt innpå heian . Til slutt så vill æ tilføye at ei skuterløype i Åfjord er gull vert for folk å trene i å lære seg både skuter og terreng , det er en god kunnskap å ha med seg når uhellet i fjellet kan inntreffe.

Ivar Arnevik