På søndag var det Hederskveld for Kultur. Jeg vil sende en inderlig TAKK til alle ansatte i Indre Fosen kommune som har gjort en så stor innsats for kulturlivet i disse tidene, og som har navigert de siste tøffe årene med Korona med integritet. Jeg takker blant annet Svein Buan, Anne Grete Nyseter og Indre Fosen Kulturskole; KulturCompagniet; Kine Larsen Kimo og kulturkontoret.

Kulturbudsjettet for 2022 viser lite takk til dem økonomisk sett, det kuttes i stedet i kulturbudsjettet.

Vi feiret Hederskvelden for Kultur og Frivillighet på søndag, med stor suksess! Men: jeg er bekymret for hva som kommer til å skje med kulturlivet i Indre Fosen i løpet av de neste årene. Store kutt i kulturbudsjettet de kommende årene vil føre til et mindre rikt kulturliv.

Kulturhjertet mitt gråter for fremtida av kultur i Indre Fosen kommunen.

Om man tar bort så mye støtte til Kulturskolen, ødelegger man det som jeg har erfart som et velfungerende system som er stappfull med dedikerte lærere, og åpen for et mangfold av barn. Som alle bør vite, når man ødelegger kulturtilbud for barn, ødelegger man grunnlaget for kulturutvikling i samfunnet. Konsekvensene er store, og kommer til å vises i mange år fremover.

Kommunal støtte til KulturCompagniet reduseres, or foreslås fjernet i løpet av fire år. Et lite fremtidsrettet politisk vedtak. Vi har fine offentlige kulturlokaler i kommunen (Bojersalen og Smia) som drives av dyktige folk som brenner for et mangfold av kultur, og vi er heldige som har ansatte som har et høyt nivå av teknisk kunnskap og engasjement. Men jeg lurer på hvordan dette skal drives fremover? Hvorfor kuttes det såpass mye at det blir umulig å drive lokalene slik at de får til å presentere et bred mangfold av arrangementer på en effektiv måte?

Jeg kan bare håpe med hele hjertet mitt at noe kan snu seg i en positiv retning for kulturlivet sin fremtid i Indre Fosen, og jeg er takknemlig til de som sto på og prøvde å unngå situasjonen vi er i nå. I dag vil jeg si et stort TAKK til alle som har stått på, og som står på, for at vi har et så godt som mulig kulturliv i vår kommune!

Ellen Lindquist (komponist, pianist, arrangør Huskonsertene i Rissa) 14. mars 2022