Damene fra Brekstad deltok i forestillingen ”Hint om humor” sammen med 15 andre revyfagstudenter fra hele landet.

Dette er den praktiske prøven. Men vi får ikke endelig sensur før etter den skriftlige hjemmeeksamen. Denne skal leveres om vel ei uke, forteller Randi noen minutter før sceneteppet går opp.

Hvordan er det med eksamensnervene?

Akkurat nå synes jeg ikke det er noe spesielt artig. Men jeg håper det blir artigere etterpå, humrer hun.

En klasserevy

Eksamensforestillingen på Høylandet besto av i alt 20 revynummer. Klasserevyen var en fin blanding av viser, monologer og sketsjer, og den var åpen for publikum. I tillegg til sketsjen ”Åndenes umakt” var de to damene fra Ørlandet også med på flere av fellesnumrene.

Vi tar humor på ramme alvor. Og vi har slitt, svettet, ledd og grått oss fram mot denne forestillingen, sier en av talsmennene for studentene.

Helgesamlingen på Høylandet er selve avslutningen på det ettårige studiet ”Revyfag for viderekomne”. Dette er et samarbeidsprosjekt mellom HiNT’s Teaterutdanning og Norsk Revyfaglig Senter på Høylandet.

Mange gode ideer

Blant et forventningsfullt publikum i salen på Høylandet samfunnshus var også Revyfestivalens far, selveste Lorns Mørkved.

Det viser seg at når man har gjort sine forberedelser skikkelig, så leverer folk varene. Her har det vært mange gode ideer og vi har sett flere gode prestasjoner. Men en god del av ideene kunne det nok vært gjort mye mer utav, er kommentaren fra Høylandet artigkall nummer en like etter avslutningsnummeret der alle studentene deltok.

Bra for helsa

NM i latter ble for øvrig høytidelig åpnet av Anniken Huitfeldt før den første revyforestillingen torsdag. Eks kulturministeren var også med på verdensrekordforsøket i spilling på knekkebrød.

Dette er en hyllest til de som lager revy i Norge. Tusen takk til alle frivillige her på Høylandet. Her er kremen av nordmenn med godt humør samlet. Og ifølge forskere gir humor deg et bedre immunforsvar. Folk med humor lever også lengre enn andre, poengterte den tidligere ministeren i sin åpningstale.

EKSAMENSNERVER?: Her er Bente Brevik og Randi Fjeldvær ferdig sminket før de skal inn på scenen på H(G)øylandet. Litt småspent. Foto: Odd Arnfinn Pedersen