I dag åpner vi den 8. luka i adventskalenderen. Vi møter Alaa Sharif (30) fra Syria.Hun jobber som tilkallingsvikar ved et bo- og aktivitetsenter og bakeriet Go’tid. Det er nå syv år siden hun kom til Rissa.

– Hva er det beste med å bo på Fosen?

– Det er et koselig område hvor det er lett å finne seg jobb og bli kjent med folk. Og det er ganske koselig å bo her, fordi det er så rolig. Det er det beste med Rissa.

Alaa Sharif forteller at hun og familien skal feire jul sammen. Foto: Jørn Gjersøe.

– Hva er det verste med å bo på Fosen?

– I helgene er det jo ganske rolig og det er vanskelig å finne noe å gjøre. Alle barna - ikke bare mine - kunne fått seg en plass hvor de kunne møttes til aktivitet. Spesielt på søndager.

– Og når man skal dra til byen, så er det ganske stress med fergetidene. Vi må følge med på klokka. Og det finnes jo ingen store kjøpesentre her, som er åpen på søndager.

Alaa Sharif forteller at hun er utdannet barne- og ungdomsarbeider, men har aldri fått anledning til å jobbe med det hun er utdannet til.

– Så jeg ønsker meg en skikkelig jobb, og at ledere skal tenke på oss som er ferdig utdannet, slik at vi får mulighet til å jobbe med det.

– Hva skal du og din famiilie gjøre 24. desember?

– Da pleier vi å spise god mat, og ordner dessert. Vi lager risgrøt - nesten som den norske - men litt annerledes. Men det er like god smak. Etter middagen åpner vi gaver og koser oss, kanskje med en julefilm og godterier.

Alaa Sharif sier hun har bodd i Libanon. På skolen hun gikk på der var det elever fra mange forskjellige kulturer og religioner.

– Da pleide skolen å få gaver fra en kirke, som klær og godterier, som ble delt ut til alle elevene på skolen. Og der ble alle klasserommene pyntet med juletre, som vi pyntet i kunst- og håndverktimene.

– Dere feirer jul, selv om dere er muslimer?

– Ja, vi er muslimer, men respekterer alle religioner og blir glad for feiringene.

Se gårsdagens episode her: