Det slo an – ikke bare hos seniorer, men et godt tverrsnitt blant befolkningen. Flere hundre var til stede.

LES OGSÅ:* Bestiller hundre liter kaffe til utearrangement -Fosna-Folket* Kan verne sikten til og mot Austrått -Fosna-Folket

– Livsglede, bolyst og bovilje

Dagen startet med duskregn og smått med plusstemperaturer. Så fant værgudene ut at de ville spre litt glede, og skapte rammen alle hadde ønsket seg.

Ordfører Tom Murvold sto for åpninga av det hele.

– Vi er opptatt av livsglede, bolyst og bovilje i Ørland kommune. Den gjenskapte Rusaset-området er et ledd i dette, framholdt ordføreren.

Sang og musikk

Komitéleder for helse og velferd i Ørland, Hilde Kristin Sandvik (H), styrte ellers den delen av arrangementet som pågikk fra scenen. Amalie Kotte hadde et musikalsk innslag med sin trompet, videre underholdt sangkoret Gla´sang fra Ørland sykeheim og fjerde klassetrinn fra Hårberg skole hadde i tillegg to korinnslag.

Historiker Daniel Johansen ga en innføring i historikken til området og arbeidet med å bringe Rusaset-vatnet tilbake til nytt liv.

«Innsats for andre»

Ungdomsskoleelever med valgfaget «Innsats for andre» bisto med vått og tørt og ulike aktiviteter. Flere andre frivillige og ulike organisasjoner bidro også å gjøre denne dagen minneverdig for både ung, gammel og de midt imellom.