Årets arrangement var lagt til Bakeriet i Åfjord sentrum – og gjennomført på en helt ny måte.

LES OGSÅ: Disse går videre til fylkesfesten -Fosna-Folket

– Frie tøyler

– Denne gangen har ungdommen selv fått frie tøyler til å legge opp arrangementet slik de ville ha det, forklarer rektor Tormod Gjersvold ved Åfjord kulturskole.

– Og da ble det annerledes?

– Ja, nå er det blitt til heldagsarrangement, nesten som ei fylkesmønstring i miniatyr. Tidligere har kulturskolen i hovedsak stått for forberedelsene og gjennomføringen. Ved at ungdommen selv tar styringen, så håper vi at ungdommen vil få mer eierskap til UKM og gi mer bredde i uttrykket. De fikk blant annet til et fotokurs denne gangen, som går helt utenfor kulturskolens regi. På denne måten vil flere kunne bli med, håper Tormod Gjersvold.

FIFA-turnering og selfieboks

– Ved å legge det her til Bakeriet, hvor også ungdomsklubben har sine lokaler, har vi fått til flere aktiviteter, forklarer Karoline Kiran Sagmyr. Sammen med Emilie Varsi var hun konferansier under sceneframføringene. 48 var i år påmeldt, enkelte i flere kategorier.

UKM i ny form for Åfjord, startet med en «klubbdag» med FIFA-turnering. Det vil si spilling av fotballspill på storskjerm. Dessuten var det rigget opp en selfieboks, hvor man kunne ikle seg ulike remedier for å ta en morsom selfie, altså et selvportrett tatt med mobiltelefonen. Videre var det digital musikkstasjon og kafé, og alt styrt av de unge selv.

Til fylkesmønstringa

Det hele ble avrundet med juryens dom om hvem som får gå videre til fylkesmønstring, premieutdelinger i ulike konkurranser og UKM-diskotek.

De som går videre til fylkesmønstringa som bli i Bjugn kulturhus i Botngård 14. og 15. april er:

Sceneinnslag:Eirin Mørreaunet: sang – show handsLive Ovedie Svenning: sang- let him be a child. (Egenkomponert)Helle Kvernland og Katrine Thomassen: sang og gitar – sweater weather.Hanna Yvonne Edvardsen: sang og gitar – trying to reach you (egenkomponert)The Counting Sheep; band bestående av Caroline Sundet, Robin Simonsen, Marco Wold og Tobias Edvardsen: band- Stop Loving You

Litteratur:Maja Sofie Sæther: kreativ skriving – Du er ikke koblet til Internett. – error 522

Visuell kunst:Tora Maria Sæther: foto- katter på gårdenMarco Wold: foto- RefleksjonElise By Haugsnes: maleri- CircleAnniken Skansen Kristiansen: skulptur – lysfontene.

Konferansier:Emilie VarsiKaroline Kiran Sagmyr