Det desiderte høydepunktet kom mot slutten av gårdagens sommerrevy «Kvardag kvar dag». Den stammende NTE-elektrikeren «Sture» ringte opplysningen 1881 på direkten foran drøye 180 tilskuere. Karakteren, skapt av Odd Ivar Berg, slet med å få med seg telefonnummeret, og det hele endte med at 1881-dama satte over samtalen til NTE.

Hysterisk, hyperaktiv og grov

Klokka gikk rekordfort på Volla fredag kveld. Den følelsen er et godt tegn når man ser revy. Forestillingen «Kvardag kvar dag» ble aldri kjedelig. Det ene nummeret overgikk det andre, også når det gjelder responsen fra publikum. Duoen Knut Ola Vang og Odd Ivar Berg utfyller hverandre perfekt. Vang har spisskompetanse som dyktig musiker og habil visesanger, mens Berg trimmer publikums lattermuskler med hysteriske karakterer, hyperaktiv stamming og til tider noe grov humor.

Blotter

- Det er mange nye fjes her i kveld. Det er trivelig, innledet Vang.

- Det er ikke så rart. De siste som dro her ifra i fjor, sa at de aldri skulle komme tilbake igjen, kontret Berg.

Dermed var lattermaratonen i gang. Mens Vang sang en egenkomponert vittig vise om krangling, snek Berg seg lite diskret rundt teltduken. Ikledd blotterfrakk i ekte Don Martin-stil entret han scenen.

- Det er ikke det samme å være blotter lenger. Før klarte vi å få bygdefolket til å snakke om oss. Det gikk greit helt til 2000-tallet. Da kom Big brother, Paradise hotell, Facebook og Instagram. Alle skulle plutselig vise frem «skrokken», «skrævet» og «laksen». Tror du de på Paradise hotell fikk bot? Nei. Fikk jeg bot? Ja. Dommeren sa at «litjkaren» min var så liten at han så på det som en formildende omstendighet, sa den frustrerte blotteren.

Butt-selfie

Så kom «Sture» inn på scenen. Dette er en karakter som leksværingene kjenner godt fra før. «Sture» begynner for øvrig å bli et kjent fjes ellers i Trøndelag. Stammingen til Berg kan sammenlignes med lyden av et maskingevær. Eller en trimmet malingsblander om du vil. NTE-elektrikeren la ut om sine mislykkede prosjekter med «butt-selfies» og snegleplukking.

- Jeg ble satt til å plukke opp snegler utenfor NTE, men det gikk for fort for meg. Så derfor ba de meg gå ut i streik, sa «Sture».

Vang fikk til slutt overtalt elektrikeren til å ringe NTE for å få begynne i jobben igjen. Da gikk turen innom opplysningen 1881.

Lovende karakter

Publikum ble videre geleidet gjennom et noe famøst bryllup i Framverran.

- Da brudens far skulle holde tale, var det fem mann som reiste seg.

I denne sketsjen fikk også Vang vist frem sitt humortalent. Organisten har sannelig mange strenger å spille på.

Berg fikk også presentert en relativt ny karakter i kveld. Kåre Kushølet, visstnok fra Framverran han også, kan fort bli en slager i «Sture»-klassen. Den noe brå og uvøren bonkaren bør så absolutt videreutvikles.

Parodierte ordføreren

Avslutningsvis gjorde Berg og Vang en lokal vri, da kommunesammenslåing ble satt på agendaen. Leksvik og Rissa er i gang med å diskutere sammenslåing, og revyduoen lyktes godt med å lage humor av et noe tungt og kommunegrått tema. I debattpanelet dukket flere uortodokse debattanter opp, som lederen av Nord-Trøndelag angstforening Angstgard Frykten.

- Jeg vet ikke om jeg tør å ta stilling til det. Jeg er redd for å miste Strøm (Leksvik-ordfører Einar Strøm, journ.anm). Da blir jeg strømlaus, sa en overnervøs Angstgard.

Ordfører Einar Strøm slapp heller ikke unna å bli parodiert.

- Jeg synes Leksvik bør slå seg sammen med Flatanger.

- Men det var da ikke det du sa i avisa, repliserte Vang.

- Nei, men bildet ble fint, påpekte Strøm, eller var det Odd Ivar Berg?