I sommerhalvåret uke 26, 27 og 28 organiserte Ørland frivilligsentral «UngSom», sommeraktiviteter for barn og unge, i samarbeid med «FYSAK» og Ørland kommune.

- Mange påmeldte

Gifstad forteller at det i år har vært stor interesse for de ulike tilbudene.

- Frem til nå har det vært 171 stykker som har vært med på de ulike aktivitetene. Vi har fått masse positive tilbakemeldinger fra både barn og foreldre, og opplever at det er mange som synes det er fint å ha tilbud til barna som er her i ferien.

Onsdag ble det arrangert sykkeltur til Kråkvåg, der barna fikk dra på gårdsbesøk og treffe lama og andre dyr.

- Da var vi 30 stykker på tur, 22 unger. Ungene koste seg med dyrene og spilte volleyball. Vi var heldige med været, og det ble en flott tur, sier Gifstad.

Samarbeid med lag og foreninger

Frivilligsentralen har samarbeidet med ulike lag og foreninger, og har fått til et bredt utvalg av aktiviteter. Andre tilbud ungene har kunnet velge i har vært aktivitetsdag på våtmarkssenteret, dramakurs, dansekurs, kajakk, dykking og bakedag med saniteten. Filmbussen Trøndelag har vært på besøk, og ungene fikk prøve seg som filmskapere.

- Ungene har vært så flinke og engasjerte, og selv vi har vært heldige med været enkelte dager så har nok ikke været spilt så stor rolle, ungene koser seg uansett. Vi har hatt en vellykket sommer med glade og fornøyde barn, sier Gifstad.

Sigrid Hoff, Signe Tettli Sylten og Lena Vikestad mottok pris for sin film. Foto: privat