I Blackbox ved Ørland kultursenter blir det ny utgave av SommerCabareten «Stykkevis og Helt» med Trio`n Slank Bakfra. Den står på programmet fredag og lørdag. Trioen har med seg pianisten Anders Marøy, gitaristen Henning Rø og gjestevokalist Morten Edvardsen, samt skuespillerne Solveig Hatmyr og Odd Petter Rønning.

Fredag kveld spiller Åfjords herrelag i 5. divisjon hjemmekamp på Åset kunstgress mot Leksvik.

Ved Kroken grendahus i Åfjord tyvstartes sankthansfeiringen fredag kveld. Det blir grillmat, rømmegrøt og åresalg.

Kvernaløpet i Hasselvika går av stabelen fredag kveld.

Kino

Kinofilmer ved Ørland kultursenter denne helga: Fredag: «Bien Maja – Honninglekene», «Jurassic World: Fallen Kingdom», «Ocean's 8» og norgespremiere på «Hereditary». Lørdag: «Bien Maja – Honninglekene», «Jungelgjengen» og «Brannmann Sam: Helter i Stormen». Søndag: «Bien Maja – Honninglekene», «Jurassic World: Fallen Kingdom», «Ocean's 8» og «Hereditary».

Gjennom hele helga arrangerer Åfjord folkebibliotek lesekampanjen «Sommerles 2018» for barn og unge.

Galleri Hans

Lørdag åpner det en ny utstilling på Galleri Hans ved Ørland kultursenter. Denne gangen er det Ståle Gerhardsen som er kunstneren. Ståle er en kunstner som like gjerne maler på vegger og fasader som på lerret. På denne utstillingen stiller han ut malerier og noen silketrykk. I tillegg har Ståle gått løs på galleriveggene med tusj. Utstillinga har fått tittelen Havet og blant titlene på verkene finner vi både Dragsug, Bade med skjerf, Stim og Godt hald. Plast i havet illustreres med mennesker med plastpose over hodet.

Sankthans

Lørdag blir det St. Hans-marked på Museet Kystens Arv på Stadsbygd i Indre Fosen. Samme dag blir det «Frodig fortellerteater» om lofotfiskerne - Den siste viking, på samme sted i Huginnaustet. Barneteateret «Over stokk og stein» settes også opp samme dag ved Museet Kystens Arv.

Lørdag blir det sankthansfeiring ved Pælgarn nedenfor Strandheim i Leksvik om kvelden. Det skal bli stort bål, mulighet for grilling, gratis bålkokt kaffe og natursti.

Mølnargården i Bjugn holder tradisjonen tro sankthansfeiring lørdag. Bål, rømmegrøt og ridning for barn står på programmet.

I forsamlingshuset Kongsvoll i Bjugn inviteres det til sankthansfeiring lørdag. Det fristes med hjememlaget røømegrøt, risgrøt, spekemat, kaffe og kaker.

Bergli Forsamlingshus Rånes i Åfjord har St. Hansfeiring lørdag. Her blir det salg av rømmegrøt, spekemat, kaffe, pølser m/brød, brus og is. Det blir bålbrenning hvis været tillater det. Videre på programmet står natursti og skotthyllkonkuranse.

Lørdag blir det sankthansfeiring i Husmorstua på Strandaneset i Roan. Auskarseilasen foregår samtidig ute på fjorden. Det blir salg av rømmegrøt, pølse m/brød, vafler og kaffe. Og brenning av bål.Lørdag blir det sankthansfeiring i Roan ungdomshus. Her blir det salg av rømmegrøt, kaffe og kaker. «Vi har grillen varm, så ta eventuelt med grillmat selv», heter det i invitasjonen.

Lørdag blir det sankthansfeiring på Vingsand og i Håmannvika i Osen.

Lørdag blir det sankthansfeiring i Strand Marina i Osen. Det blir salg av grillmat, kaffe og kaker og musikk av Håvard og Svein Olav.

Utstillingsåpning

Lørdag spiller Ørlands herrelag i fotball 4. divisjon hjemmekamp på Gryta kunstgressbane mot Vuku.

Lørdag er det utstillingsåpning for With og Lilleengen ved Austråttborgen på Ørlandet. I fløysalen vises «Av augo gjorde han stoveglas» som er et samarbeid mellom Berit Haltvik With og Theodor With. I Kafé Borgstua viser Ørland og Bjugn Kunstforening arbeider av Jonas Lilleengen. Utstillingene åpnes av administrerende direktør i MiST, Nina Refseth.

King's & Queens Bar og spiseri på Brekstad har lørdag midtsommerfest på programmet, hvor Dj Espen skal sørge for musikken.

Åpner kystpilegrimsleia

I helga åpnes Kystpilegrimsleia fra Egersund til Nidarosdomen. Flere pilegrimer deltar på siste del av åpningsseilasen inn mot Trondheim søndag. Tidlig på morgenen starter «Risør II» fra Brekstad med kurs for Muséet Kystens Arv i Stadsbygd. Her blir det pilegrimsgudstjeneste og aktiviteter, der blant andre preses Helga Haugland Byfuglien deltar. På utendørsgudtjeneste skal også sokneprest Thala Juul Holm, kantor Oleg Alohins og Stadsbygd Mandssangerforening delta.

Søndag blir det også pilegrimsvandring for barn i Stadsbygd, med oppstart fra Stadsbygd kirke.

Søndag er det åpen besøksseter ved Rokhaugsetran i Leksvik.

Fra og med søndag vil Austråttborgen på Ørlandet være åpen for publikum hver dag fram til 19. august. Austrått Fort holder åpent i helga. Fra og med 25. juni til 5. august vil det være daglig åpent.

«Bare en telefon?»

Ved museumsfjøset på Rekstern på Linesøya i Åfjord åpnes søndag ei ny utstilling som i år heter «Bare en telefon?».

Ved Museet Uthaugsgården på Ørlandet er det søndag sesongåpning. Det blir feiring av at Nyrenessansehagen er 100 år i 2018. Feiringa er lagt inn under Hageselskapets arrangement 1000 åpne hager.

Ved Uthaugsgården vil det fra og med søndag være ei separatutstilling med Toril G. Oksvold i deler av Galleri Stallen. Utstillingen har tittelen «Relasjoner» og vil være en miks i teknikkene foto og dga.

Det er dåpsgudstjeneste på Austrått søndag, og det blir knapt med plass i kapellet. «Vi anbefaler gudstjenesten i Hegvik kirke», melder soknepresten i Ørland.