Søndag inviterte Ørland Arbeiderparti til allsang på grensen ved fotballbanen i Ervika i Bjugn. Det var nesten ikke ledige parkeringsplasser å oppdrive langs veien, og det ble anslått at mellom 300 og 350 ørlendinger og bjugninger hadde tatt turen.

Habile gjesteartister

På scenen sto det lokale bandet Tre Vise Menn, som hadde med seg en lang rekke gjesteartister fra begge sider av kommunegrensa. Blant dem var Wenche Hellem, Bjørnar Bakken, Alva Sofie Winther, Per Roar Schjølberg og Irja Helen Hammern Døsvik.

Det tok ikke lange tida før publikum var varme i trøya og sang med for full hals – til både «Sommerkroppen», «Bilde tå’n Ivers» og «Mamma Mia». Noen regndråper fra oven la ingen demper på stemninga.

- Fin måte å samles på

- Vi gjør dette fordi vi ville finne på noe hyggelig. Vi er mange i partiet som er glade i sang og musikk, så vi tenkte at dette var en fin måte å samles på, uten at man må gå og mase på folk om politikk, sier Bjugn-ordfører Ogne Undertun (Ap), som var svært glad for det store oppmøtet.

- Vi hadde håpet på mye folk, sier han.

Undertun er innstilt som førstekandidat for «nye» Ørland Arbeiderparti til valget i 2019. Ørland og Bjugn slår seg som kjent sammen fra 1. januar 2020.

Symbolsk plassering

- At vi har arrangementet her i Ervika er egentlig litt symbolikk. Det ligger jo like ved grensa som snart skal opphøre, sier Undertun.

Arbeiderpartiene i de to kommunene var tidlig ute med å slå seg sammen. Undertun tror det kan være en fordel.

- Vi samarbeider godt, og at vi slo oss sammen tidlig er nok veldig bra for det interne arbeidet i partiet. Vi har hatt mange møter og flere sosiale samlinger for å bli bedre kjent med hverandre. Om det har noen betydning rent velgermessig, det vet jeg ikke.

Fra begge sider

Ørlending Gunnhild Tettli loset publikum gjennom allsangen. Hun er innstilt som partiets andrekandidat til neste års kommunevalg.

- Vi synes det er artig å vise fram hva vi kan få til sammen som et sammenslått parti. Det er både ørlendinger og bjugninger i publikum og på scenen, sier hun.

- Tyvstarter dere valgkampen?

- Tja, man kan vel si det slik. Det er jo ett år til, men vi synes det er viktig å skape noe positivt og vise at det er mer enn bare krangling i politikken, sier hun.