Oddny Lillevik i pårørendeforeningen Livsgleden i Rissa i Indre Fosen, har i en årrekke dratt i gang turer for utviklingshemmede innbyggere.

Hege Davidsen By har skrevet følgende reisebrev etter den siste turen med 32 deltakere, som gikk til Albir:

Årets høydepunkt

Til stor glede for noen av våre med utviklingshemming ble det også i år arranger tur til Spania. I år ble det av forskjellige årsaker reist med Helsereiser til Albir i stedet for tur til Solgården. Og jeg tør påstå at ingen av våre reisende var lei seg av den grunn, for i stedet for 1 uke fikk de i år bli hele 10 dager i sol og varme.

I år gikk turen med Helsereiser til Albir i stedet for tur til Solgården. Foto: Ronny Øvergård

Dette er årets høydepunkt for flere av de reisende. Helsereiser har noen fantastiske ansatte som fulgte oss tett hele reisen. De snakker både norsk og spansk, noe som gjorde kommunikasjonen lett for alle oss. Vi vil rette en stor takk til Anne, Anne og Øyvor som har bidratt og tilrettelagt for oss på en strålende måte sammen med Oddny.

Oddny Lillevik fra Rissa sørger for at vi oppnår gode tilrettelagte turer med fly og buss. Hennes formidable engasjement og innsats er unik. Noen sitter i rullestol og andre av oss har andre handikap så det å bli hentet før og etter tur er uvurderlig. Dette er et gode vi får når Oddny forhandler og organiserer.

Sjørøverøya Tabarca

Disse turene er blitt så populære at bestilling av plasser er et år i forveien, det er også venteliste for å få være med. Det sier noe om hvor mye dette betyr for denne herlige gjengen som reiser. En gruppe med livsglade mennesker som virkelig setter pris på å få reise for å oppleve andre ting en det de gjør i hverdagen sin hjemme. Alle har vi jo behov for å få opplevelser.  Og det å få komme til sol og varme gjør jo som kjent alle godt. I alle fall før vi går på en vinter her hjemme i kalde og våte Trøndelag.

Foto: Ronny Øvergård

 Også i Albir fikk vi tilbud om å være med på opplevelser og utflukter. Mulighetene var mange for de som ønsket det. Det var blant annet tilrettelagt tur til sjørøverøya Tabarca hvor vi kunne slappe av eller oppleve øya med historie og god mat og drikke. Noen badet også i sjøen.

 Andre dager var det marked med shopping. Det var en ettermiddag med smaking av ost og skinke. Hvor vi fikk servert sangria.  Det var også flere utflukter som vi kunne velge i.

 Heldige med været

Været var heilt fantastisk når vi var der. Neste for varmt for noen av oss reisende. Men heldigvis hadde vi muligheter for å slå opp parasoller så man kunne få litt skygge.

Foto: Ronny Øvergård

 På hotellet hvor vi bodde, Albir Playa Hotell & Spa var maten upåklagelig. Der var det litt for alle og enhver. Noe fikk smake på mat de ikke hadde smakt på tidligere. God service av de ansatte, store rom og sentral beliggenhet som gjorde det enkelt å gå ut å se seg omkring i nærområdet hvis man ønsket det. Ikke var det langt til stranden heller.

 Vi er alle fornøyde med turen i år og vi er nå bedre motivert for å gå vinteren i møte. Og vi gleder oss allerede til turen høsten 2024 som da går til Solgården.