Sandøy ble holdt kunstig i koma etter at han ble skadet i en frontkollisjon i Rissa i midten av august. Mandag sovnet den anerkjente kunstneren inn på sykehuset.

Sandøys bortgang skaper et stort tomrom i kunstmiljøet. En som sørger over hans bortgang er kunstnerkollega Aud Lilleengen i Ørland. I tillegg til å være en nær venn av Sandøy delte hun atelier med han på Brekstad i en lang periode. - Magne hadde en sorg og lengsel i seg, men var stor både som menneske og kunstner, sier Lilleengen. Hun beskriver sin gode venn og kollega som et tvers gjennom godt menneske som sa ja til alle. - Magne ble av noen sidestilt med Munch, han hadde litt av den samme linjeføringen, forteller Aud Lilleengen. Og legger til at Magne Sandøy betydde mye for mange, raus som han alltid var. Da de to delte atelier forteller Lilleengen at de sto i hver sin ende av rommet, med ryggen mot hverandre, og malte. I lange perioder var det helt stille, av og til spilte de operamusikk til arbeidet, og innimellom hadde de gode samtaler og diskusjoner, uten å være enig om alt de snakket om.

-Men det var alltid inspirerende å se Magne når han malte, han hadde en enorm fantasi, sier Lilleengen. Hun tenker med glede tilbake også på de mange stundene Magne var på besøk hos henne og mannen Svein. Da tok ofte Magne fram trekkspillet han var så glad i, og sang gjerne til trekkspilltonene.

I dag døde kunstneren og medmennesket Magne Sandøy.