Trenger du et forfriskende avbrekk i julestria? Da bør du få med deg «Jul i Astaniastan». Mølna Teaterlag kommer i kveld lørdag med sin siste oppføring av forestillinga «Jul i Astanistan». Dette er et teaterlag i god form og med rissværingen Elin Hassel Iversen som instruktør. Blant tekstforfatterne finner vi ringrever som Magnar Magnussen, Kristin Eide og Sturla Leth-Olsen. Når en putter på noen forholdsvis ferske fjes og et over gjennomsnittlig stabilt band, da blir som oftest resultatet verdt inngangspengene.

Cocktailen som utgjør forestillinga inneholder både skjemt og alvor. Julebordvisa med tekst av Svein Erik Backe var et av innslagene som kalte litt på smilet, men også mante litt til ettertanke.

Revyer i Bjugn eller Ørland handler alltid om forholdet mellom kommunene, så også denne gang. Utenforstående mennesker og noen få ekstreme individer blant lokalbefolkninga synes å dra mer ut av gnisningene enn det som er realiteten. Imidlertid foregår kivinga sjelden uten glimt i øyet og en god porsjon sjølironi. Slik er det også i flere innslag i revyen. Blant annet innslaget om Ørland turistkontor.

Hva folk holder som høgdepunktene kan vel variere litt etter øynene som ser. Undertegnede likte spesielt godt tre av innslagene. Han som velger å forbli tilnærmet blind på grunn av buskete øyenbryn fordi det er så mye fælt å se, er kostelig. Flyktningekonsulentene Astad og Langvolds handtering av asylsøknader fra mulla Krekar, Richard Snowden og et frustrert kvinnelig støyoffer fra Ørlandet ved navn Hårbergsdotten er og fiffig. Pompel & Pilts svar på lekkasjen som drenerer økonomien i Bjugn er noe av en klassiker med sine elegante ordspill.

Om svartkaffen og tjuvsmakinga på julebaksten ikke lenger klarer å kvikke deg opp i julestria, kan du vurdere å ta turen innom kulturhuset i Bjugn lørdag kveld.