– Hva opptar deg mest for tida?

– På privaten er det husbygging. Vi bygger nytt bolighus som skal stå ferdig rundt påsketider. Som ordfører er det kommunereform, samarbeidsforhold kommunene imellom og ikke minst veisituasjonen i Roan som tar mye av tida.

– Når gjorde du sist noe for første gang?

– Jeg er underveis til Høyres lands-møte. Det er første gangen jeg skal delta der, så jeg gjør noe akkurat nå for aller første gang.

Einar Eian under straffesparkonkurranse i Åfjord i fjor. Foto: Terje Dybvik

– Hva er ditt skjulte talent?

– Jeg har ikke så mange talenter, så alle er godt kjent.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Jeg har vokst opp i Roan og trives godt her. Dette er den perfekte plassen for meg.

– Dersom du hadde hatt en tidsmaskin. Hvor og til hvilken tidsperiode ville du ha reist?

– Det var et godt spørsmål. Jeg er opptatt av historie så det er flere tidsepoker jeg kunne tenkt meg å besøke. Må jeg velge kun én tidsreise, så måtte det være til Egypt og fått bivåne byggingen av pyramidene.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Det er ikke så mange av dem. Da jeg gikk niende klasse deltok vi imidlertid på Roan-stafetten som gikk fra Sør-Roan skole til Brandsfjord skole, og der fikk vi en andreplass. Det må ha vært i 1987 eller 1988 det skjedde.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Julie Næss. Hun var født uten hender, men klarte seg utrolig godt til tross for sitt handikap. Næss stiftet Norges Handi-kapforbund Trøndelag i 1926, den gangen under navnet Trøndelag Vanførelag. Vi har en vei i Roan oppkalt etter henne, men hun hadde fortjent en bauta.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på middag og dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– USA president under 2. verdenskrig; Franklin D. Roosevelt.

– Hvilke egenskaper mener du er viktige å ha for en livsledsager?

– Sett fra mitt ståsted ser jeg at hun må ha mye tålmodighet. Eller setter jeg humor også høyt på lista.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– Da har jeg fri. Det er en fin sommerdag, vindstille og 22 grader celsius. Vi tar en tur på sjøen, og avslutter senere med å spise middag ute i godværet.