Onsdag 22.juli:

Til tross for et langt reisedøgn i går, var det en opplagt gjeng som møtte til frokost i dag tidlig. Formiddagen tilbrakte mange av oss på Mall of America, som visstnok er verdens nest største kjøpesenter. Det er forøvrig under utvidelse, og har som målsetting å bli størst, noe som er typisk amerikansk. Med over 500 butikker i senteret, gikk nok flere kredittkort varme. Varmt er det også utendørs, vi har sol og rundt 30 grader.

Allerede på kvelden hadde vi vår første konsert, i Den Norske Mindekirken, her i Minneapolis.  Et takknemlig publikum fikk høre et mannskor, og en kvartett i toppform. Til tross for varmen, gjennomførte vi en konsert på drøye timen. Publikum var særdeles fornøyd, ja enkelte rørt til tårer. Mange var svært ivrige i praten med oss etterpå, og mange snakket også noe norsk.

Etter en bedre middag, ble resten av kvelden tilbrakt i hotellets bakgård i godt selskap med noe godt i glasset. Koret har det veldig bra!

Torsdag 23.juli:

Nå begynner vi å få grep om den nye tidssonen her borte. I dag startet vi dagen med sightseeing i St. Pauls. Her fikk vi blant annet se den berømte Summit-gata som gangsterne fra Chicago fikk kjøpe seg på 1920-tallet. Flotte, verneverdige hus, men med en noe luguber historie. Vi besøkte også St. Pauls katedralen, en mektig bygning oppført i granitt fra dette området.

Turen gikk så videre til Minneapolis, downtown. Mange høyhus i sentrum, og mange signalbygg. Nybygget til Vikings (amerikansk fotball), var rett og slett imponerende. Så var det tid for lunsj som ble inntatt på Old Country Kitchen. Resten av ettermiddagen ble tilbragt på egen hånd.

I morgen venter Decorah og Nordic Fest. Vi gleder oss.Ørland sangforening v/ Jan Hyllmark

Les mer om oppholdet: Gjør seg klar til USA-turné