Etter at foreningen ble stiftet for fire år siden, så har De Gærne Damers Forening ved mange anledninger bidratt til å sette Osen på kartet. Gjennom en kombinasjon av «gærne sprell» og seriøse tiltak har de muntre damene også bidratt til å gjøre tilværelsen bedre for sine sambygdinger og besøkende.

Turistkontor

I tillegg til de mange muntre stunt foreningen har sørget for, så driver De Gærne Damers Forening også turistkontoret i Osen. I den forbindelse så kom idéen om en variert meny med aktiviteter for både kommunens innbyggere, de mange fritidsosinger og tilreisende turister. Dette resulterte i en menytavle, der de som ønsker det kan ta med seg «oppskriften» på den eller de aktiviteter de ønsker.

Fosen-meny

Nå ønsker De Gærne Damers Forening å videreutvikle «menytavlen» til å omfatte hele Fosen. De ser for seg en tavle der hver kommune har sin egen plass, og hvor det i tillegg er samlet felles informasjon for hele Fosen. I samarbeid med blant andre kommuner, turistkontor og butikker vil De Gærne Damers Forening sørge for at tavlene til enhver tid er oppdatert.

Åpent for alle

Gründerklekkeriet ved Åfjord videregående skole var opprinnelig et valgfag som ble opprettet i 2000. Undervisningen var stort sett basert på veien fra idé til forretningsplan. Da valgfag forsvant fra den videregående skole, ble det avgjort at Gründerklekkeriet skulle fortsette fordi det skapte stor entreprenørskapsinteresse blant de unge. Dette ble gjort i form av et kurs på ettermiddagstid, der alle elever ved skolen kunne melde seg på. I dag består Gründerklekkeriet av 20 ungdommer og to veiledere.

Masseproduksjon

Gründerklekkeriet har allerede utført oppdrag for blant andre Åfjord kommune, fylkeskommunen og regionrådet. Men «klekkeriet» ønsker også å utvikle seg videre. Første mål er å få satt noen av de mange idéer og prototyper man har utviklet ut i masseproduksjon. Neste mål er å bli enda bedre på å være behjelpelig med utviklingsarbeid i lokalmiljøet. Det tredje målet for Gründerklekkeriet er å arrangere et større arrangement i nærmeste framtid. Dette for å synliggjøre Gründerklekkeriet bedre overfor alle innbyggerne i Åfjord.