Ingar Arne Aae har produsert quiz på Trønder-TV og Naturkanal1 siden 2021. Nå lanserer han et helt nytt konsept som rulles ut på samtlige mediehus i Polaris Media Midt-Norge - deriblant Fosna-Folket.

Konseptet har fått navnet Lønsjquiz.

Lønsjquiz blir arrangert over Kahoot, og kan sees blant annet på Fosna-Folket.no Foto: Jørgen Haug

For å delta går du inn i Kahoot-appen, skriver inn koden som kommer på skjermen og deltar i konkurransen i sanntid.

– Kahoot er enkelt å bruke og veldig kjent for folk. Mange tusen kan være med samtidig, sier Aae.

Ukentlig

Lønsjquiz skal sendes klokka 11.30 inn mot helga. I første rekke satser vi på fredager, men i mai kan det komme andre dager.  Første program blir sendt fredag 10. mai.

– Det kommer beskjed i forkant om når neste sending kommer, sier Aae.

Du kan delta individuelt eller som lag sammen med kollegene dine på arbeidsplassen.

– Vi tror og håper dette vil skape engasjement blant leserne. Forhåpentligvis får vi bedrifter til å hive seg med og konkurrere med hverandre, sier Aae, som lover fine premier til vinnerne.

Pedagog

Aae har lang erfaring som quizmaster - både på nett og i diverse lokaler rundt omkring i Trøndelag.

– Jeg er som en svamp på ubrukelig kunnskap. Som quizmaster får jeg bruk for det. Jeg synes det er veldig artig å lære meg nye ting, sier Aae.

Ingar Arne Aae blir quizmaster i det nye konseptet. Foto: Jørgen Haug

Til daglig jobber han som pedagog i en barnehage i Levanger. I jobben som quizmaster får han god nytte av de pedagogiske egenskapene.

– De som ikke kan så mye, må klare noe. Samtidig må de som er veldig god få litt utfordringer. Det er en hårfin balanse, sier han.

Han legger til at han prøver å legge inn funfacts og andre ting som folk gjerne husker. At folk skal lære noe, er en del av konseptet.

Det blir to omganger i programmet. Programmene varer i 30 minutter, og passer ypperlig å ta mens du tar lunsjen på jobb.