En blid gjeng med eldre fra Ørland sykehjem fikk ta turen til havna for å være med på moroa. Ligaya Bugten er aktivitetsleder ved sykehjemmet, og initiativtaker til den gode gjerningen. De har som mål å få med de eldre på ulike aktiviteter i nærområdet, så da sommerbåten skulle komme til Brekstad så de en gylden mulighet til å ta med pasientene ut på tur.

- Jeg tok kontakt med sjefen på sykehjemmet, Karen Aune som igjen fikk representanter fra forsvaret til å hjelpe til. De fulgte dem i hele dag slik at det hele kunne bli realisert, forteller Bugten.

– Nyttig

Herman Maiset fra Forsvaret synes et slikt tiltak er givende for begge parter. Han understreker viktigheten av en variert hverdag, også for dem.

- Det er fint å gjøre noe nyttig for samfunnet, og ikke bare militærøvelse som vi gjør hele tiden, sier han.

Og de har bare fått positive reaksjoner fra den deltakende banden fra sykehjemmet. De har blitt tatt med på rundtur gjennom hovedattraksjonen, sommerbåten og fått være med på konsert med lokale artister. Aagot Frøvik var ytterst takknemlig for dagens opplevelse.

- Det har vært en fantastisk dag. Vi har blitt tatt med på absolutt alt som skjer her, og det betyr veldig mye for oss, forteller Frøvik.

– Veldig gøy

De hadde fått tildelt edel plassering på første rad på konserten som også ble bevitnet av et hundretalls mennesker. Nora Hundeide Jenssen fra Bjugn var en av de unge talentene som fikk opptre. Hun sang to sanger som ble godt mottatt av brekstad-publikummet. Hun synes det var stas at så mange møtte opp.

- Jeg er ikke vant til å synge for så mange mennesker så det var veldig gøy. Det er utrolig artig at noe stort som dette skjer her på fosen, det er vi ikke vant til sier sangtalentet.Se også: Sommerbåten: – Dær kjæm båt'n - hiv o'hoi!

Nora Hundeide Jenssen opptrådte under konserten.