Fredag 4. mars starter Kulturuka i Indre Fosen kommune.

En kulturuke som vil inneholde alt fra at Four Jets besøker kommunens omsorgstilbud, feiring av den internasjonale kvinnedagen 8. mars og artigkveld med Odd Arne Halaas, til tegne og malekurs for barn ved Åsly skole og markering av verdensdagen for ville dyr, ved Fosen Folkehøgskole.

For bare å nevne noe fra et program som varer i godt over én uke.

Men det hele starter med framføring av tredje og siste del av Bojerkantaten.

– Nyskrevet musikalsk verk

Fredag og lørdag skal hele verket fremføres samlet med solister, kor og orkester for aller første gang.

– Kantaten er et nyskrevet musikalsk verk som handler om Bojers oppvekst og tilknytning til Indre Fosen, sier Sølvi J Dahlen Lauvsnes til Fosna-Folket.

Hun har skrevet teksten til kantaten. Knut Ola Vang har komponert musikken.

Det var i 2022 150 år siden dikteren Johan Bojer ble født, og konsertene markerer at Bojeråret 2022 er slutt.

Komponist og pianist Knut Ola Vang i konsentrert øving, sammen med resten av ensemblet. Foto: Jørn Gjersøe

Gjennom året var det en lang rekke arrangementer som satte søkelys på mennesket, forfatterskapet og hvordan det fortsatt kan være relevant for oss i dag, forteller Lauvsnes.

– Første del av Bojerkantaten ble fremført på bursdagsfesten for Johan Bojer i mars. Del to ble fremført i forbindelse med 90-årsjubileet for Rein kirke, som Johan Bojer ga som gave til bygda i 1932, sier hun.

Kulturuka avsluttes med det arrangøren omtaler som en «heidundrende hederskveld for kultur og frivillighet» i Smia søndag 12. mars.

Trio No Treble bidrar med strykere. Fra venstre: Eivind Rossbach Heier (cello), Jostein Bolås Brødreskift (kontrabass) og Lars Marius Hølås (bratsj). Foto: Jørn Gjersøe