På dagtid blir det underholdning fra scenen, salgsboder og utstillere, mens NRK Trøndelag sender fra kaia. Når kvelden kommer blir det direkte tv-sending fra Sommeråpent med kjendiser og lokale gjester.

- Nå jobber vi med det praktiske, få i stand lyd og lys, bord, benker og strøm til 15 vaffeljern og kaffetraktere, sier arrangementsleder Arve Width.

Lokale innslag

Så langt har responsen vært bra, og det blir cirka 50 lokale innslag fra scenen, forklarer Width.

- Det blir musikk og dans, og det skal blant annet deles ut en sjekk til Kreftforeningen. Hagelaget pynter bordene til fest, og vi håper det blir en skikkelig folkefest, sier han.

Kystfesten slik den har vært tidligere er blitt tonet litt ned, men ved å stelle i stand til fest samtidig med at Sommerbåten og Reiseradioen kommer, er målet at det likevel blir kystfest for store og små.

Fest på kaia

- Både Sommerbåten og Reiseradioen bidrar til at vi forhåpentligvis kan få til noen flotte timer med fest nede på kaia, sier Arve.

Det blir både bamsesykehus, politiske stands og aktiviteter for barna.

- I tillegg blir det jo noen innslag fra båten, Stage Dolls kommer om bord og det samme gjør lokale gjester, informerer Arve.

Han synes det er fint at responsen har vært så god.

- Kjempeartig med så fin respons, vi håper at oppholdet på Brekstad blir minneverdig både til lands og til vanns. For dem som ønsker å følge båten ut igjen, så går den fra kaia onsdag morgen klokka 09.00, opplyser Width.