Shakespeare har returnert til bakgården til den tidligere råkvågingen, Espen Børø nå når Rabarbrateateret er i ferd med å sette opp en ny komedie av den legendariske nasjonalpoeten.

Nedgrodd bakgård

Her har teaterlaget i over flere år engasjert publikum i det som var en nedgrodd liten bakgård. Børø som er skuespiller i stykket hadde bodd på Bakklandet i mange år før en gjeng plutselig fikk en åpenbaring om å gjøre bakgården hans til en teaterscene.

- Shakespeare fungerer bare rett og slett veldig godt på en utendørs arena. Det var også grunnen til at vi valgte et nytt stykke fra han, sier skuespilleren.

«Som di synes»

Årets stykket «As you like it» ble skrevet av William Shakespeare en gang rundt 1599, og er videre oversatt av Hans- Magnus Ystgaard til «Som di synes» på ekte Sparbu-mål. Etter triumf med «En medtsåmmårnatts drøm» i 2012 og 2013, tror Børø at publikum nå vil oppleve skuespillet akkurat «som di synes».

- Det er rett og slett det folk vil ha, for å sitere tittelen. Det blir maktkamp, kjærlighetskonflikter, intriger, sorg og glede. Alt som livet består av i ett, sier han.

Tyrannisk tronrøver

Espen som var med og startet Rabarbra teaterlag, har i en årrekke vært aktiv med regioppdrag i Fosen-regionen. I denne oppsetning spiller han en sentral rolle som tyrannisk tronrøver som er en psykopat med alle mulige slags psykologiske diagnoser.

- Jeg har aldri hatt en slik rolleoppgave før. Det har faktisk vært litt tøft. Jeg må innrømme og si at jeg faktisk har blitt litt smittet av rollen, sier han og ler.

Rørt

Helt siden han var med og startet Rabarbra teaterlag har det vært en stor opplevelse for råkvågingen å stå på scenen, og han er utrolig stolt over hvordan teaterlaget har vokst den siste tiden.

- Det var jeg og Øyvind Brandtzæg, som også er regissør i denne oppsetningen - som startet med litt mindre prosjekter for noen år tilbake. Nå har vi bare vokst og vokst, og jeg blir rørt over hvor mye vi har fått til, sier han.

- Det sa pang

Premieren på stykke «Som di synes» ble spilt i gang onsdag denne uken til fulle hus i bakgården. Børø går gjerne så langt som å kalle det en suksess.

- Det sa bare pang! Vi har virkelig truffet skikkelig, så dette er rett og slett bare en fryd.

Ikke utsolgt

Shakespeare-komedien skal spilles helt frem til 10. august, og produsent Rickard-Johan Skjong opplyser om at det selges 3-4 billetter hver time. Likevel er det ikke utsolgt, så alle oppfordres til å komme å se.

- Det er bare å kjenne sin besøkstid. Det er flere involverte fosninger, så det er bare å ta turen, sier produsenten.