Marit Width fra Tustna fikk seg en overraskelse da hun skulle ta bilde av Jolly Jumper & Big Moe lørdag kveld. Radarparet som har spilt opp på hver eneste festival siden starten i år 2000 la seg langflate mot scenekanten, og sørget for at Marit Width fikk mer enn det motivet hun hadde håpet på.

- Fabelaktig

Etter at Jumper & Moe, for anledningen forsterket med Daniel T. Røssing på tangenter og Arne Skognes på slagverk, var ferdig med kveldens intimkonsert, så sørget de for at damen fra Tustna også fikk bli med på et bilde sammen med de to.

- Fabelaktig, mente musikerne om publikum under opptakten til en lang kveld med blues på Brekstad. At folket koste seg med snadder fra havets festbord hindret ikke taktfast klapping og allsang når Jolly Jumper utfordret festivalpublikum i salen.

14 og en halv festival

- Jeg har vært på fjorten og en halv av festivalene her på Ørlandet. Det er musikken og folket som gjør at jeg kommer tilbake igjen og igjen, forteller Width. I år hadde hun en ekstra god grunn til å ta turen nordover til Fosen.

Festivalølet

- Jeg var med på å brygge årets festivaløl, ved mikrobryggeriet på Tustna.

- Dere må bli sykmeldt et år, så jeg tar igjen deres antall festivaler på Ørlandet, spøker Width. Jumper og Moe lover derimot det motsatte, de akter å være like tilstedeværende neste høst.

Bydde Watermelon på brunt brygg

I det Jolly Jumper & Big Moe rigger ned, så kommer Watermelon Slim slentrende inn i lokalet. Width, som er en bluesfestivalveteran med fem-seks festivalbesøk i året, er ikke sen om å vise amerikaneren spesialbrygget på brun flaske.

- Jeg bruker ikke å drikke øl før jeg er ferdig med konserten, sier Slim. Men etter å ha luktet på brygget gjør han et ørlite unntak.

- Friskt, sier bluesstjernen, som går på scenen sammen med landsmannen Stan Street og Marcus Løvdal med band senere lørdag kveld.

Etter konserten fikk Marit Width være i sentrum av bildet sammen med blues-gjøglerne Jolly Jumper & Big Moe. Foto: Skjalg Ledang
Watermelon Slim gjorde et ørlite unntak, og fuktet ganen med festivalølet som Marit Width har vært med på å brygge på Smøla.