I fjor høst fylte Botngård skole i Bjugn 50 år. Torsdag ble dette markert med en storstilt forestilling der elever og lærere ved skolen opptrådte for publikum i Bjugnhallen.

Oksygenmasker

Forestillingen startet med at konferansierene fra 9. trinn entret scenen. Da de gikk gjennom sikkerhetsrutinene, opplyste de blant annet om at oksygenmasker fra taket ville ramle ned over setene ved en eventuell hendelse – akkurat som sikkerhetsbriefingen om bord på fly. Dette fikk latteren til å sitte løst blant de mange frammøtte. Dermed var stemningen satt, og det var duket for musikalske innslag fra lærere og elever.

«Elektrisk»

Først ut på scenen var 4. trinn, som framførte Grethe Kauslands «Teddyen min». Deretter ble kjente barnesanger fra de siste tiårene framført én etter én. Innimellom dukket konferansierene opp med humoristiske innslag samt litt historie om den tradisjonsrike skolen.

I tillegg til innslagene fra de siste tiårene, ble også den nyere låta «Elektrisk» av Marcus & Martinus framført av 6. trinn, som var blant innslagene som skapte mest liv i salen.

– Stolt

Artisten Lise Olden, som er lærer ved skolen, var regissør og produsent. Hun roser elevene opp i skyene.

– Jeg er stolt av dem, og det synes jeg foreldrene skal være óg. Dette var stort for elevene, sier Lise Olden til Fosna-Folket etter den første av de to forestillingene torsdag.

Olden opplyser om at elevene har øvd i musikktimene på skolen. Det ble brukt to dager på å sy sammen forestillingen til en helhet.

– Hvordan synes dere som har stått i bresjen for forestillingen at det gikk?

– Det var kjempeartig. Vi hadde noen tekniske «stopper» her og der, men bortsett fra dét, må vi si oss fornøyd.

– Tatt på senga

Også lærerne var på scenen og framførte «Vi har ei tulle med øyne blå», som er skrevet av Margrethe Munthe. Da kom plutselig blant annet rektor på scenen utkledd som ei «tulle» med tåteflaske i munnen.

– Det visste vi ikke noe om på forhånd. Vi ble litt tatt på senga, så vi slet med å holde oss alvorlige, ler Olden.

Til forestillingen som gikk av stabelen klokka 12, ble det solgt cirka 600 billetter. I tillegg var det mange gratisbilletter.

– Vi tipper det blir 900 i kveld, avslutter Lise Olden.

Konferansierene fra 9. trinn sørget for god stemning i salen. Fra venstre: Angelica B. Steen, Paul Stene, Carmen Aurora Antonsen og Johannes Hagen.