Nothoinnan i Vallersund hører til i siste kategori. Ildsjelene er nå klar med årets hefte «God jul i Vallersund». I såkalt liggende A4-format, med ramsalt motiv signert Asbjørn Rødberg på omslaget, gir heftet allerede ved første øyekast assosiasjoner til de klassiske juleheftene fra den gang Vangsgutane og Stomperud sørget for å korte ned ventetida fram mot åpning av julegavene.

Lokalhistorie

Odd Einar Drilsvik. Foto: Terje Dybvik

Redaktør for «God jul i Vallersund», Odd Einar Drilsvik, sier i heftets forord at målet i all enkelhet er å trykke noe for og av vallersundinger. Drilsvik har så absolutt sine ord i behold. Juleheftet presenterer lokalhistorie som mange eldre vil kjenne seg igjen i, samtidig som innholdet bør være en spennende historieleksjon for både yngre vallersundinger, alle med interesse for kystkultur samt de som på en eller annen måte har et øye for kystsamfunnet Vallersund.

For gammel og ung

Nå er det ikke bare historiske tekster og bilder som preger heftet. Mari Borgfjord deler fotografiske blinkskudd av nyere dato. I tillegg byr heftet også på ferskt kryssord og oppgaver for barna.

Utgiverne av heftet, Nothoinnan i Vallersund, beskriver seg sjøl som en uhøytidelig og liten forening for godt voksne karer. Åtets julehefte har de trykt opp i et opplag på 250 eksemplarer. Salget foregår fra den lokale Coop- butikken i Vallersund, som er den foreløpig siste av i alt 11 butikker som har eksistert i bygda. I tillegg er det lokale juleheftet å få tak om man er innom Vallersund Gård. For de som ferdes «utabygdes», så er Fosen Hagesenter i Botngård også forhandler av Nothoinnans trykte juleglede. Løp og kjøp må være mottoet for de som vil være sikker på at de får hånd om et eksemplar av «God jul i Vallersund».