Bjørg Hansen, mor til Oda Harsvik som er er yngst i bandet med sine snart 18 år, beretter om en fantastisk tur og store opplevelser.

LES OGSÅ: - Progresjon og gleden over mestring var gitt allerede fra dag én ...

– Fint å ha kjente fjes

– På avreisedagen ble vi hentet av Arctic buss i Åfjord. Go’Stemning fra Rissa var medpassasjerer på turen til Oslo, og det var fint å ha kjente fjes å se blant publikum under opptredenen. Fredagskvelden etter ankomst Oslo tok vi en felles brifing nede på Rådhusplassen hvor det ble rigget scene og gjort klart for festivalen. Viktig å få se hva som møter enn før det virkelig «braker løs», sier Hansen.

– Lydløsst, inkludert Axel Frønes og meg, hadde en fantastisk opplevelse på Rådhusplassen i Oslo. Vi fikk vise oss, og Åfjord, fram med en spilleglede og en profesjonalitet som tilsa at vi har holdt på mye lenger enn bare et års tid, sier kulturskolelærer Kaja Lid.

Masse publikum som klappet og sang med på refrengene gjorde også sitt til at Dissimilisfestivalen lett ble årets høydepunkt for Kaja Lid.

– Nervepirrende

Masse publikum som klappet og sang med på refrengene gjorde også sitt til at Dissimilisfestivalen lett ble årets høydepunkt for Kaja Lid.

– Det var flere i bandet, meg selv inkludert, som hadde vansker med å sovne kvelden før opptreden. Å stå bak scenen og vente på at det skulle bli vår tur, var nervepirrende. Men så veldig, veldig deilig når vi endelig sto på scenen, sier Kaja Lid.

Oda Harsvik i Lydløsst og kulturskolelærer Kaja Lid sammen med Oslos ordfører Marianne Borgen. Foto: Privat

Skal opptre på sommerfesten

Bjørg Hansen forteller at Oslos ordfører Marianne Borgen, besøkte festivalen.

– Vi fikk fortalt henne om Lydløsst og Åfjord, og at godt samarbeid mellom støttespillere og god sponsorhjelp resulterte i at Lydløsst kunne delta på festivalen.

Under oppholdet i hovedstaden ble det også tid til sightseeing på Slottsparken og på Aker Brygge i strålende sommervær.

Vel hjemme igjen er det en siste opptreden som står på programmet for Lydløsst: Sommerfesten ved Åfjord helsesenter blir et fint punktum før det blir sommerferie.