Nå har råmaterialet blitt til en 15 minutter lang dokumentarfilm, som lørdag skal vises på Ørland kino.

– Det var et team på tre stykker som filmet her i to dager. De gikk som en hale etter oss overalt hvor vi var, og var med på alle ulike situasjoner. Vi bruker musikk aktivt i hverdagen, og vi tar bevisste valg over sanger vi ønsker å bruke i de ulike situasjonene, sier styrer Ann Elisabeth Hustad.

– Uproblematisk

– Hvordan var det for barna å ha et filmteam på slep?

– De første timene lurte de på om de skulle være med på do også, men etter hvert merket de ikke at de var der. Det var helt uproblematisk, og både barn og voksne var helt naturlig, sier Hustad.

Styrer ved Marihøna musikk- og friluftsbarnehage, Ann Elisabeth Hustad. Foto: Privat

Ifølge Hustad var dette i en periode der noen barn var borte og hadde ferie, så ikke alle barna i den privat-eide barnehagen var med.

– Én av dagene de filmet var den ene godværsdagen vi hadde i fjor, mens den andre var en vanlig regnværsdag. Som innbygger i Ørland tenker jeg at dette er en dokumentarfilm som skaper bolyst i kommunen, for vi har et mangfold i barnehagetilbudene her, sier hun.

– Stolt

Filmen er laget av filmskaper Hilda Nyfløt på oppdrag fra organisasjonen «Musikk fra livets begynnelse», som barnehagen er medlem av.

– Årsaken til at vi ville være en syngende barnehage, er at vi vil løfte frem hvor viktig det er med musikk og sang i barnehagen. Musikk støtter også språklæringen veldig godt, og vi er veldig opptatt av inkludering. Da er det også fint å bruke musikk og sang til å hjelpe oss med å inkludere barn på en måte der alle blir sett og hørt, sier Hustad.

Hun forteller videre at de har fokus på levende musikk i barnehagen, og at det å bruke musikk gjør noe med det medmenneskelige.

– Har dere fått sett filmen selv enda?

– Ja, men det blir noe annet å se den på en stor skjerm. Barna er både glade og stolte, og synes det er artig å se seg selv. Vi har invitert de som hadde barn i barnehagen i fjor og de som har det nå til åpen visning på lørdag, og da blir det bobler og ballonger i foajéen før vi går inn og ser film, sier Hustad.