For Åset skole deltok Sigve Hårstad, Lina Saltbones Sørdahl og Thea Kolstad Strøm.

De hadde fra før kjempet seg videre til en fylkesfinale, som gikk av stabelen i januar.

Da tok laget 19 av 24 mulige poeng, og i konkurranse med de seks andre lagene, holdt det til en landsdekkende delfinale-plass.

Den tredje av delfinalene ble vist på NRK 1 lørdag kveld, og i beste sendetid var Åset skole med i kampen om å gå videre.

Programmet ble opprinnelig spilt inn i mars, så både lærer og elever har holdt på hemmeligheten om resultatet en liten stund, opplyser kontaktlærer Kine Hopstad By i en sms til Fosna-Folket.

foto
Fra venstre: Sigve Hårstad, Lina Saltbones Sørdahl og Thea Kolstad Strøm i diskusjon under quizen. Foto: Skjermdump/NRK

Tre poeng unna

Det holdt akkurat ikke til å gå videre for Åset skole.

I konkurranse med ni andre skoler endte trioen fra Åfjord-skolen på en sjetteplass med 35 poeng.

Det var ikke nok til en plass i quiz-programmets siste del, «sluttspurten», hvor kun de tre beste gikk videre. Åset skole var kun to poeng bak tredjeplassen til Farnes skule fra Årdal i Vestland fylke.

At det var så jevnt visste ikke deltakerne da programmet ble spilt inn. Poengtavla som dukket opp på skjermen underveis, fikk nemlig kun tv-seerne se.

– Vi visste at vi ikke gikk videre til hurtigrunden, men ikke hvor mange poeng vi fikk. Ser nå at vi bare var 3 poeng unna, kjempejevnt, skriver Hopstad By.

Høvåg skole og Lena ungdomskole var lagene som gikk videre fra den tredje delfinalen. Hovedfinalen vises på NRK i mai.

– Knallflinke

Til tross for at det ikke ble en plass i hovedfinalen er kontaktlæreren stolt av elevene.

– Elevene var knallflinke og NRK har et kjempeopplegg for ungdommene. I tillegg til å delta har vi fått lære mye om alt som skal til i en tv-produksjon. Det som ble til 50 minutter tv, tok 4-5 timer i virkeligheten, skriver Kine Hopstad By.