Seniorene Kåre Stjern, Knut Osen og Einar By har aldri hatt et mer celebert publikum (se video over).

Den musikalske trioen opptrådte torsdag formiddag på Åfjord helsesenter, i anledning kongebesøket. Einar stilte med trekkspill, Knut trakterte gitaren, mens Kåre spilte fiolin. Det resulterte i to vers av salmen og nasjonalhymnen ”Fagert er landet”. 90 år gamle Kåre innrømmet på forhånd at han var litt spent.

- Det er ganske spesielt å opptre for selveste kongeparet. Samtidig virker de både greie og jordnære. Det gjør det også litt enklere å spille for dem. Likevel har vi vært ganske spente på forhånd, innrømmer Kåre Stjern.

Pensjonistene har kjent hverandre i mange år, og treffes jevnlig til sosialt lag. Musikalske opptredener blir det derimot normalt færre av.

- Vi har musikken felles, og trives godt sammen. Etter at jeg flyttet på omsorgsbolig, har det blitt en del spilling, fortsetter Kåre.

- Har dere øvd mye til dagens fremføring da?

- Nei, det har egentlig blitt lite øving. Men vi regnet med at det gikk bra likevel, smiler 90-åringen. Han forteller at forholdet til kongehuset er veldig godt. Derfor var det en ære å få opptre under besøket i Åfjord.

- Kongen er viktig, med tanke på landets historie. Nasjonalfølelsen bidro også til at vi valgte denne sangen. Kongebesøk er helt klart stor stas. Å få spille foran Kongen og Dronningen er definitivt en stor ære, avslutter 90 gamle Kåre Stjern.

Les også:* Gamle spor krysses for Kolbjørn Svenning* Kongeskipet fikk motorstopp* Folkefest i Roan* - Det blir så langt å dra* Tribunen brast da kongen kom* Får pute med bilde av kongeskipet* Se bildene fra kongeprets besøk i Osen!* - Veldig spent* Kunne gitt kongefølget to timer venting* Kongeparet på plass* Siste finpuss* Det beste skal på bordet, med kongen på besøk * Her er reiseruta for kongeparet