Julekrimmen har fått navnet «Mysteriet på Ørland kultursenter» og sendes i fem episoder i adventstida. Det er Ørland-bedriftene Fosen tools og Punch reklame som står bak prosjektet og finansieringen. For å få det hele i havn har Røstad vært avhengig av en del arbeid på dugnad.

- Jeg må bare takke alle som har stilt opp. Både skuespillere, kamerateam og alle andre, sier han.

Ny giv for begravelsesbyrå

Julekrimmen tar publikum med til Ørland kultursenter. Fire personer er drept, men politiet har ikke tid til å løse mordgåten. I stedet får privatetterforsker «Dagfred Larsen» saken i fanget.

- Jeg er privatetterforsker og etterforsker som regel katter og hunder som forsvinner. Jeg er for øvrig interessert i sopp-plukking og dugnadsarbeid. Dessuten har jeg aldri hatt kjæreste og bor hjemme hos pappa, sier «Dagfred», som spilles av Espen Larsen.

I rollen som «direktør Griske» finner vi Ørlandets lokale revyhelt Odd Petter Rønning.

- Jeg driver et begravelsesbyrå. Det har vært rolig helt til dette skjedde, men med fire drap så ble det en oppsving. Nå går jeg på med ny giv, sier «direktør Griske».

- Ikke morbid

I julekrimmen figurerer også den lokale heavyvokalisten Per Roar Schjølberg. Han spiller rollen som seg selv.

- Jeg er bare en ivrig jogger som tar selfies og deler på Facebook med teksten «kor e æg hænn». Akkurat som i virkeligheten, sier Schjølberg, uten å røpe for mye.

Til tross for fire drap, påpeker regissør og manusforfatter Røstad at julekrimmen ikke er så morbid som den kan høres ut som.

- Det er mye humor i dette, men det er nok mest artig for de som er fra Fosen-regionen.

- Men er ikke dette mer påskekrim enn julekalender?

- Jo, sjangermessig er det nok det. Men i påska er folk på hytta med dårlig internettforbindelse. Denne serien har skikkelig høststemning, sier Røstad.

Premiere i kinosalen

Han mener mordgåten har lite klisjeer i seg.

- Man må ha sett mange skrekkfilmer for å løse denne, mener Røstad.

Julekrimmen har premiere 28. november. Første episode vises i kinosalen på Ørland kultursenter.