Lørdag åpner Galleri Empati dørene for årets sommerutstilling.

Som alle tidligere sommerutstillinger er også denne ei kollektivutstilling med mange utstillere og teknikker. Her blir det maleri, grafikk, keramikk og glasskunst i mange varianter.

Ny utstiller i år er Ruth Ervik som er født på Brekstad i 1954. Hun flytta til Verdal som 10-åring. Hun bor nå i Risør, - det var når hun flyttet dit interessen for malerkunsten oppstod.

Hun sier:

- Fra barneår har jeg hatt glede av tegning. Senere billedved og storvev.  Jeg tror at kunsten gir noe til alle. På ulike nivåer, både som utøver og "beskuer". For meg var det nødvendig å lære. Etter fire år i Studio D'Arte - hos kunstnerparet Cettina Spano og Truls Dahl, har jeg fått innføring i den klassiske malerkunsten. Har også gått kurs hos tidligere Nerdrumelev Irena Jovic. Jeg har stor glede av å male menneskekroppen, med sin flotte anatomiske former. Ellers opptar tekniske, visuelle metoder meg. Utforske de muligheter man har for å uttrykke seg på lerretet. For meg er det i dag, olje/akryl på lerret, som er det riktige for min uttrykksform. Etter tre kurs hos kunstneren Peter Esdaile, har min uttrykksform blitt friere og fargene sterkere.

Andre utstillere er blant annet: Unni Knutsen, Oddvar Lynum, Grethe By Rise, Sylva K. Johansen, Anita Duun Lorentsen, Kjellaug M. Samuelsen og Rigmor S. Hoff.