Heavy- metalbandet Crossnail fra er foreløpig det femte bandet som er offentliggjort til høstens Oktober Rock  i Orklahallen lørdag 03. oktober, opplyser oktoberrockgeneral Olav Berg.

Berg forteller at Crossnail lenge har stått på ønskelista.

- Det er artig at vi nå har fått med Crossnail. Fra før har vi Slades syttitallsmusikk og åttitallsartister som Tindrum og Bente Smaavik, i tillegg til The Wall som har en fantastisk tribute til Pink Floyd. Det blir veldig spesielt, vi har store forventninger til denne kvelden, sier Berg.

- Veldig kult

Harøy forteller at timingen for å spille på festivalen er helt perfekt for bandet.

- Vi har hatt lyst til å spille der i mange år, og nå passer det utrolig godt at vi kan spille der siden vi slipper ny plate 02. oktober, dagen før spillejobben på Oktober Rock, forteller gitarist Christer Harøy.

Christer synes det er kjempestas å skulle spille på samme scene som Slade.

- Det er veldig, veldig kult å spille sammen med Slade, jeg gleder meg stort, forteller Christer.

Han forteller at bandmedlemmene Knut Hellem og Knut Lysklætt har et godt forhold til Slade.

- De er eldre og har jo helt klart et forhold til Slade, som først og fremst var størst på 70- tallet, men de hadde jo også hits som jeg husker fra 80- tallet da jeg vokste opp. Det er jo også musikk jeg har hørt på som voksen, det er jo beintøft, sier Harøy.

Plateslipp og rockemaraton

Festivalen gjennomføres i løpet av èn kveld, 420 minutter uten pause.

- Det kommer nok til å gå slag i slag, ja. Det blir en fin krone på verket etter en sommer med innspilling av plate, og påfølgende turnè etter sommeren en gang, opplyser gitaristen.

Oktober Rock feirer i år 10-årsjubileum, og arrangøren lover stor stemning.

- Vi er stolte over årets line- up, og gleder oss skikkelig. Det hele starter klokka 17.00 og varer til 01.00, så det blir skikkelig rockemaraton, sier Berg til fosna-folket