Ørland/Bjugn Kunstforening har hver sommer en utstilling  i Borgstua på Austråttborgen, som er en av kunstforeningens viktigste utstillinger for å promotere kunstnere med lokal tilhørighet. Denne sommeren kan du oppleve Nina Gjølgasæther og Audun Eriksens Eventyr på slottet.

Nærkontakt med dyr i Namsskogan

Eventyr på slottet, er en humoristisk og barnevennlig utstilling der de har tatt utgangspunkt i norske eventyr og myter hvor dyr møter eventyrskikkelser, som har blitt iscenesatt i nærkontakt med dyr i Namsskogan Familiepark.

Nina er utdannet tekstilkunstner og arbeider i ulike materialer fra silketrykk på resirkulerte hjemmetekstiler til lekeskulpturer av dyr i tre. Hun involverer ofte grupper av barn i sine prosjekter, der barnas tegneuttrykk blir en del av det ferdige verket.

Audun er biolog, og har utviklet en kunstnerisk karriere hvor han arbeider med lyd og installasjon. Han har lang fartstid i den kulturelle skolesekken med en rekke prosjekter for barn og ungdom.

- Et resultat av Bamsestipendet

Ustillingen ble vist i familieparken sommeren 2013.

- Vi har hentet den frem for å vise den på Austråttutstillinga i sommer. Utstilingen som vises på Austråttborgen er et resultat av Bamsestipendet vi mottok av Namsskogan Familiepark i 2012, forteller Nina.

Den høsten tilbrakte Audun og Nina to uker i parken og fikk tilgang til å lage fotoprosjektet.

- Vi inviterte barn som besøkte parken til tegne eventyrskikkelser. Disse ble så forstørret og plassert ute hos ulike dyr. Da var det bare å vente på det rette øyeblikket for å få tatt foto, forklarer  Gjølgasæther.