Fra 20. juni til 20 august deltar Ørland folkebibliotek i Sør-Trøndelag fylkesbiblioteks lesekampanje hvor de inviterer alle grunnskoleelever i kommunen fra 1-7. trinn til lesing i sommerferien.

Ferietid er lesetid

Ferietid er lesetid for mange, og bibliotekar Kristin Hjerpseth ved folkebiblioteket på Ørland synes et slikt tiltak er lurt for å oppretteholde leseferdighetene til ungene i ferien.

- Vi har valgt å delta på kampanjen for å motivere ungene til å lese i ferien. Lystlesing er avgjørende for å utvikle gode leseferdigheter, og vi ønsker og få barn og unge til å holde på og forbedre disse ved å lese mye gjennom sommeren, sier hun.

Humor og krim populært

For alle lesehester som ønsker å delta, kan man hente lesepass på biblioteket der man skal skrive opp hvilke bøker man har lest eller hørt. Til nå er det flere som har kastet seg på bokmaratonet, og det er spesielt enkelte sjangre som går igjen

- Hvilke type bøker de velger kommer an på aldersgruppen, men det går mye i humor-bøker. Boka «En pingles dagbok» har vært spesielt populær. Ellers er krimseriene etterspurte, for eksempel Clue-serien, sier bibliotekaren.

Følg Fosna-Folket på Instagram.

Inviterer til lesefest

Og når man har føyd over fem bøker før kampanjen er over, blir man invitert til årets Sommerlesfest. Den arrangeres på biblioteket 25. september, og blir en markering med premiering av leseinnsatsen til de unge.

- På lesefesten vil det bli servering og premier av deriblant gavekort på kino, og mye mer. Vi får også besøk av forfatteren Hans Jørgen Sandnes som blant annet har regissert de klassiske tegnefilmene til Alf Prøyssens barnesanger, kjent fra NRK super, forteller Hjerpseth.

Ikke for sent å delta

For de som ennå ikke har kastet seg på lesekonkurransen, er det ennå ikke for sent. Hvis du ønsker å forbedre leseformen og samtidig få med deg gode historier, ligger det fremdeles lesepass på biblioteket.

- Det er fremdeles ikke for sent å bli med. Det er bare å komme å hente seg lesepass!