Navn: Roger EidshaugBosted: Ansteinsundet i RoanAlder: 50 årSivilstand: Gift med Marit, tre voksne barnYrke: Leppefiskfisker

– Hva opptar deg mest for tida?

– Våren naturlig nok, og alt den bringer med seg av rikt fugleliv, lys og varme. Jeg har hatt og har mange tanker om sammenslåing av kommuner på Fosen. Vi har like mange innbyggere som en større bydel i Trondheim og kunne like gjerne vært én kommune. Tenk på hvor mye vi kunne fått til som en enhet istedenfor å bruke ressurser på mellomløsninger.

– Hvorfor bor du der du bor?

– Det var et prøveprosjekt å flytte fra Trondheim og utover hit på slutten av 1990-tallet. Men så trivdes vi så godt, og klarte å løse dette med arbeid, så vi ble boende. Veien har blitt til mens vi har gått, og vi har så langt ikke angret på at vi ble boende.

– Hva er din største idrettsprestasjon?

– Oj, de er det smått med. (Tenkepause) Jeg var med på fotball, brasse, ski, skotthyll og basket som barn. Da ble det noen medaljer, men jeg har aldri utmerket meg noe videre på det idrettslige planet.

– Hvis du skulle fått reist en bauta eller minnesmerke over noen i heimbygda di, hvem ville det blitt?

– Det må bli et minnesmerke over alle de som har satt livet til på havet i vår kommune. De fortjener å bli minnet.

– Dersom du kunne bedt hvilken som helst person fra verdenshistorien hjem til deg på en middag og en dyp samtale. Hvem ville du valgt?

– Joe Strummer, vokalisten i punkgruppa The Clash. Han døde dessverre i 2002. Han hadde mange fornuftige tanker, så han kunne jeg gjerne hatt en dypere samtale med.

– Hva er det beste som har skjedd i livet ditt?

– Det beste som har hendt meg er å treffe Marit og få tre barn.

– Hva ville du ha endret på hvis du fikk være redaktør i Fosna-Folket for én dag?

– Da ville jeg viet ungdommen mer plass, og sett nærmere på hvilke muligheter de har til å skape seg en fremtid på Fosen. Det er en stor utfordring for Fosen å få ungdommen tilbake etter endt utdanning og ha noe å tilby dem. Jeg ville også ha fått inn spalter som for eksempel «Månedens gründerbedrift» eller «Månedens spise- og overnattingssted». Gjerne med anbefaling om konserter eller andre kulturelle begivenheter. Ellers synes jeg Fosna-Folket er ei god lokalavis.

– Hvordan sjekker du værmeldingen?

– Yr.no, selvsagt. Der finner jeg raskt fram til lokalt varsel for de nære kysstrøk.

– Når gikk du sist på ski?

– Det er lenge siden, ja – kanskje 15 år tilbake. Da barna var små gikk det en del i jetski her ute og skøytegåing når det frøs på tjønnene.

– Hva er den perfekte dagen på Fosen for deg?

– En solrik vårdag sammen med familie og venner.