Fredag 24. Juli:Ankom Decorah og Nordic Fest på ettermiddagen. Innbyggertallet økes fra ca 10000 til 40000 under festivaldagene. Dette betyr et yrende folkeliv  i gatene. Mange av innbyggerne her er etterkommere av nordmenn, noe som gjenspeiles i hovedgaten. Her er det tilbud om vafler, lefse, lutefisk, rømmegrøt og kurs i rosemaling.

På kvelden hadde vi felles konsert med Luren Singers, som forøvrig besøkte oss på Brekstad i juni. Og når 75 mannfolk synger flerstemt, blir det liv! Etterpå var det oppvisning i norsk folkedans av ungdommer i alle aldre. De var dyktige dansere kledd i Rondastakk og Rutaliv. Det må tillegges at det var varmt, 30 grader.

Lørdag 25. Juli:

Dagen for den store paraden var kommet. Her deltar det meste, fra traktorer, biler og hester til troll, hekser og mannskor. Ørland Sangforening ble plassert på lasteplanet til en GMC av eldre modell. Vi var nr. 23 i opptoget som varte i 1 og en 1/2 time. Vi hadde med oss Smørbukk karameller som vi rundhåndet delte ut til barna etterhvert som paraden gikk. I hele Decorah var det fullt av folk og tilbud for enhver smak. Væskebalansen måtte vi passe på grunnet nok en dag med sol og høy temperatur.

Koret hadde konsert i First Lutheran Church kl 1500. Takket være god annonsering og airconditionavkjølt kirke ble denne fullsatt. Vi gjorde nok en flott konsert med gode tilbakemeldinger fra publikum. Etterpå ble vi invitert på mat med kjøttboller og andre hjemlige retter.

Noen av oss bodde privat der borte, og fikk en fantastisk flott opplevelse. Vertsfolket var veldig gjestfrie og sørget for oss på alle mulige måter.

Med vennlig hilsen

Ørland Sangforening

v/Ole Hyllmark