Torsdag neste uke blir det holdt en støttekonsert for Ukraina i Bjugn kulturhus. Ådne Røkkum er én av initiativtakerne til konserten. Han forteller at idéen kom i forbindelse med en spillejobb han hadde sammen med Bjørnar Harøy.

– Vi spilte på en seniorkaffe i Bjugn, der vi skulle få et lite honorar. Vi tenkte at det heller kunne gå til Ukraina, sier Harøy til Fosna-Folket.

– Uvirkelig

Deretter begynte Harøy og Røkkum å drodle videre på idéen.

– Vi snakket om å få med dem som driver med kultur i kommunen og organisere en konsert til innsamling for Ukraina. Det er for å vise vår støtte og samle inn penger til noen som virkelig trenger det, sier Røkkum.

Krigen i Ukraina er noe som preger hele verden, også Røkkum.

– Det er mange folk som har mistet både hus og heim, og har ikke noe å gå tilbake til. Det er helt uvirkelig.

– Velvilje

Videre kontaktet de RORET, som sa seg villig til å stille Bjugn kulturhus og teknisk produksjon til rådighet.

– Vi har snakket med mye av det som rører seg av kultur i kommunen. Nå har vi landet på det som vil bli en konsert på rundt to timer, sier han.

Det var heller ikke vanskelig å få kulturlivet til å stille opp.

– Det var stor velvilje til å bidra på konserten. Det er ikke mange som har sagt nei. Vi håper at det er mange som kommer for å vise sin støtte, men kanskje også er villige til å bidra med økonomisk støtte, sier kulturhussjef Christer Harøy.

– Må omfavne det

Bjugn sparebank er også involvert i konserten. De har opprettet en konto med Vipps-muligheter, slik at de som ønsker kan gi et bidrag.

– Folk får komme inn og høre på konserten uten at dette koster noe, så kan de som ønsker å bidra sette inn penger på denne kontoen. Pengene vil gå til Flyktninghjelpen, understreker Røkkum.

– Det engasjementet vi og resten av verden kjenner på er svært. Når det kommer slike initiativ fra frivillige så må vi bare omfavne det, stille opp og være med. Derfor er vi lett å be, fortsetter leder for Ørland frivilligsentral, Jørgen Lysøbakk.