I år skjer dette for 39. gang. Over 5000 gjestet fjorårets happening. Ida Basmo Pettersen og Marie Hepsø, som også i år blir festivalgeneraler, håper på like stor folketilstrømning denne gangen.

LES OGSÅ:* Populær sommerfest kutter i plasten -Fosna-Folket* – Unge burde få sin egen spalte -Fosna-Folket

– De første meldte seg på allerede i vår

– Vi håper på full oppslutning som tidligere. Vi slår også i år til med blant annet 10.000 kroner i førstepremie i Ta Sjansen-konkurransen. De første meldte seg på allerede i vår, smiler Ida Basmo Pettersen.

– Bessaker er ei lita grend. Hva er vanskeligst med å få sammen en så stor festival som dette på en liten plass?

– Godt vær. Vi har vært heldig med været de fleste årene, men det er klart et viktig element. Ellers er det mange hender i sving for å få alt til å falle på plass. Vi har en god del veteraner med oss, som har vært med på dette i mange år. Komitélistene teller over 300 navn, som gjelder ting og tang som må gjøres både før, under og etter festivalen. Her er vi med andre ord mange i sving for å få til et vellykket arrangement, sier Ida Basmo Pettersen.

Plastfri

Ida Basmo Pettersen legger til at de i år tar et stort skritt nærmere å bli en plastfri festival og kutter ut alt av plastbestikk, glass, kopper, fat og lignende. I stedet går man for produkter laget av PLA, som er et nedbrytbart stoff som er helt uten plast.

Nytt av året blir blant annet ei havsøppelutstilling i regi av Hild Anne Aas. Det har de siste månedene vært mye fokus på alt som vi mennesker legger etter oss, og som ender opp i blant annet havet. En del av det som har blitt samlet inn under ryddeaksjoner i området ved Bessaker, danner utgangspunktet for denne utstillingen.

I tillegg til blant annet fiskekonkurranser med premier, rafting med RIB, Ta Sjansen, Gå Planken, balansestanga, «artigbailla» og «kræsjbåter», blir det musikk og underholdning fra scenen. Det blir familieshow hvor klovnen Knut skal delta. En rekke artister skal opptre gjennom helga: Bøgdabråk, Skei & PT, Tor Inge Sundet, Ingemars og Ship Of Fools.