Trøndersk Mesterskap i Pop og Rock arrangeres på Rockheim i Trondheim i dag fredag 18. oktober, for 52. år på rad. Ett av bandene som deltar er jentebandet Black Fire fra Ørlandet. Gruppa deltok også i fjor.

I år er det påmeldt musikere fra Hegra, Brekstad, Klæbu, Steinkjer, Beitstad, Levanger, Malvik, Namsos, Skogn, Gimse og Trondheim.

Det er litt over 30 års sprik mellom eldste og yngste musiker, men det kan allikevel bli tøft også for de mer etablerte bandene og hamle med de unge talentene. Som i fjor er det også i år en veldig spredt sjangerdekning, så dette blir en mangfoldig musikkaften.

Trøndersk Mester får singelinnspilling på det veldig spesielle StudioStudio, Nyhagen. Dette topp moderne studioet er plassert midt i Totens mørkeste skoger, i en 200 år gammel laftet trebygning.  De får også weekend-opphold på Rockheims nye nabo Clarion Hotel & Congress. Clarion har befestet seg i Trøndersk kulturliv med sin nye konserthall med plass til 2500, og velger derfor å støtte det som kanskje er Trøndelags mest historierike kulturinstitusjon med premie.

Det er også en egen premie for beste band med minst ett medlem under 18, spillejobb på den stadig voksende Ladehammerfestivalen.