I helga arrangeres Havfiskefestivalen på Sætervika i Osen. Helgas program er meget variert med blant annet fiskekonkurranse, gammeldagse leker for barn, triathlon og «tryling» av fiskehoder.

- Tørka torskhau

Og tryling av fiskehoder, det er det mange som har vært nysgjerrige på, forteller Ellen Buhaug.

- Ja, det er mange som har spurt oss hva det er for noe. Vi har i vinter tørket torskehoder, og tryling er altså å kaste disse så langt som mulig. Vi har ordnet med hansker, det er kanskje ikke alle som har noe lyst til å ta i fiskehodene, ler Buhaug.

Det hele startet med fiskekonkurranse lørdag, som er festivalens høydepunkt. Der blir det premie for størst fisk på over ti kilo.

- Fiskekonkurransen er høydepunktet, og er veldig populær. Det bruker å komme mye folk og i fjor hadde vi rekordbesøk sier Buhaug.

Sykler fra Kongo

Ellen opplyser at det i år også er laget en egen «artigløype», der lag på fire personer kan delta på natursti der det blant annet skal tilbakelegges en strekning på felles ski. I tillegg blir det bomkonkurranse der det er om å gjøre å slå hverandre ned i vannet med ved hjelp av sekker.

- Vi har også kjøpt nytt hopeslott for de minste, og det blir triathlon på søndag. Da skal det sykles fra Kongo til kaia, svømmes over til nordmoloen og deretter skal det springes. Nå venter vi bare på godværet som vi har bestilt, det kommer i kveld, sier Ellen.