Fosenprisen 2013: Dette er kveldens vinnerne

I alt syv priser ble gitt ut i kveld.
Kultur

Fiskefestivalen på Bessaker ble tildelt juryens hederspris under idretts- og kulturgallaen i Rissa onsdag kveld.

Det er ikke hvert år juryen for Fosenprisen deler ut hederprisen, men i år kunne representanter for Fiskefestivalen på Bessaker motta diplom og sjekk for arrangementet som i 35 år har samlet hele bygda til dugnad. I alle år har denne festivalen gitt et overskudd som kommer bygda til gode. I tillegg har festivalen bidratt til å sette Bessaker på kartet. Inga Moen tok imot blomster og diplomen for festivalen. Hun har stått på i 25 år og var lettere rørt da de fikk prisen.

- Det var utrolig moro å få anerkjennelse for dette, sier Inga Moen til Fosna-Folket.

Styrke og humor

Hovedpris idrett gikk til styrkeløfteren Julian Lysvand fra Leksvik, som i fjor toppet merittlista med å ta gull i nordisk mesterskap, samt løftet til en 4. plass i EM og 5. plass i VM.

I kulturklassen gikk hovedprisen også til en mester, om enn i en helt annen kategori. Odd Ivar Berg var mannen alle snakket om etter revyfestivalen på Høylandet i fjor sommer. Leksværingen sikret seg både prisen for årets revynummer og juryens fripris under NM i revy som ble arrangert under festivalen på Høylandet.

Hockey og hurtigløp

Talentprisene i idrett gikk til Stine Marie Grande fra Ørland og Emil Sørheim fra Åfjord. Skøytetalentet Stine Marie Grande har to år på rad blir landsmester på favorittdistansen 500 meter, og er en av de unge skøyteløperne i Bjugn/Ørland skøyeklubb (BØSK) vi kan vente oss mye av i årene framover.

Emil Sørheim fra Åfjord er idag elev ved Strinda videregående skole i Trondheim for å få satset maksimalt på sin idrett. 16-åringen er allerede en rutinert spiller på landslaget i kjelkehockey, og deltok sist under Paralympics i Sotsji nå i vinter.

Skuespill og musikk

Grete Hoff fra Ørland har i ung alder utmerket seg som skuespiller og på revyscenen hjemme i Ørland. 18-åringens kunstneriske karriere startet med seks år som sang- og dramaelev ved Ørland Kulturskole. I Ørland Teaterlag har hun vært med på flere lokale revyer, og har også bidratt med egne tekster i denne sammenheng. Nå venter prestisjetunge Romerike Folkehøgskole for Grete Hoff, som i går kveld fikk den talentprisen i kategorien kultur.

Talentpris kultur ble det også til Jostein Brødreskift. Ungdommen fra Rissa er i dag student ved musikkonservatoriet i Trondheim, der kontrabass er hans hovedinstrument. Så langt har Brødreskift blant mye annet rukket å spille sammen med TrondheimSolistene på to turneer, samt deltatt på en plateinnspilling med Thomas Dybdahl. Han er også sentral i sigøynerjazz-bandet U-swing.

Flere oppdateringer og videointervjuer kommer i morgen torsdag på fosna-folket.no.